Актуално

“Денят на мама” с Джулия Робъртс и “Франкофония” на Сокуров в Lucky Дом на киното

Датският “Война” и “Легендата” за Нешка Робева са другите премиерни заглавия тази седмица

Следвайки традицията си да прави обичани от всички филми, посветени на празници, като „Денят на влюбените” и „Новогодишна нощ”, легендарният режисьор Гари Маршъл е подбрал звезден актьорски състав за последния си филм, “Денят на мама” – забавна и очарователна романтична комедия за първата любов на всеки от нас. Дженифър Анистън, Кейт Хъдсън,Джулия Робъртс, Джейсън Съдейкис и Брит Робъртсън са звездите в тази заплетена история за група жени, обединени от едно много важно нещо – майките.

В своя филм „Франкофония” Александър Сокуров ни представя историята на двама забележителни мъже – директора на музея „Лувър“ Жак Жожар и нацисткия офицер Граф Волф-Метерних. Тези мъже от врагове се превръщат в сътрудници, за да запазят музейните съкровища.

"Франкофония" изследва отношенията между изкуството и властта, музеят „Лувър“ като жив пример за цивилизация, и това, което изкуството ни разказва за себе си, дори и в разгара на един от най-кървавите конфликти, които светът някога е виждал.

С филма си “Война” Тобиас Линхолм доказва, че е експерт в познанието си за човешката психика под напрежение. Безкомпромисен анализ на военното престъпление, “Война” се вмъква в съзнанието на Клаус Педерсен – водач на военно формирование в Афганистан.

По принцип честен и добър човек, в най-важния момент Клаус се оказва способен да прекрачи тънката граница между принципите и протокола и да вземе такова решение, че след негова команда да спаси живота на войниците си, но едновременно с това да предизвика неприятни последствия за себе си и семейството.

Българският филм “Легендата” е посветен на Нешка Робева. През осемдесетте и деветдесетте години на 20 век “златните момичета” на легендарната Нешка Робева печелят стотици медали на световни, европейски първенства и Олимпиади… През 2000 година най-титулованата българка, любимката на народа е принудена да прекрати работа в спорта и създава своя театрална трупа. Започва нов етап в нейния живот – тя поставя шоу спектакли, които стават моментално супер популярни в цяла България.

През всичките почивни дни ще има и прожекции за най-малките – “Ратчет и Кланк”, “Книга за джунглата” 3D и още любими заглавия. Продължават и прожекциите на “Ма ма”, “Каръци”, “Прокурорът, защитникът, бащата и неговия син”, “Вил-Мария”, “Жажда”, “Моята голяма луда гръцка сватба”, “Кербала”, “11 А”,

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина