Актуално

Даниел Вълчев избра Пловдив да представи книгата си

 

Бившият вицепремиер издаде сборник с разкази

Професор Даниел Вълчев ще представи пред изтънчената пловдивска публика, нови разкази, които публикува за първи път. Цикълът е озаглавен “Осмият ден от седмицата” и ще бъде представен днес от 19.00 часа, в литературния салон на клуб “Петното на Роршах” в квартал Капана.

За интересното заглавие на разказите Вълчев споделя, че Осмият ден от седмицата не е проблем на календара, а е въпрос на усещане. “За мен осмият ден от седмицата е символ на нуждата и на способността на човек да се откъсне от ритъма и от рамката на календара и да остане сам със своите си мисли и преживявания. Всеки от тези осем нови разказа е заченат и износен през осмите дни от моите седмици”, допълва Вълчев.

Един от 8-те разказа в сборника е озаглавен “Приказка за принцесата с червената шапчица”, за който ексмнистърът на образованието разказва със самоирония, че е направил нова кавърверсия на класическата история.

Сред страниците на „Разкази” от проф. Даниел Вълчев ще срещнете принцеси, мечтатели, адвокати, професори, ангели и какво ли още не. Той използва цялата палитра от характери, които заобикалящият ни свят предлага, за да нарисува по елегантен и забавен начин eдин ироничен, смешен и понякога трагичен преразказ на действителността.

Този своеобразен дневник на фантазията е за всички онези, на които седмицата им не е по мярка,за онези, за които строгите рамки на календара се оказват тесни, за които алигаторите не са крокодили и принцесите носят червени шапчици. Както и за тези, които могат да обичат осем дни от седмицата (по „Бийтълс”).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина