Актуално

Да опитомиш Космоса

Красимир Терзиев откри самостоятелната си изложба „Втренчени образи“ в галерия SARIEV

Можем ли да опитомим Космоса? И ако да, какво ще стане със земната реалност? Как проектираме себе си там горе, сред звездите, на други планети и в други вселени? На тези въпроси отговори търси артистът Красимир Терзиев в самостоятелната си изложба „Втренчени образи”, която бе открита вчера в галерия SARIEV. Художникът подреди седем творби в пространството за съвременно изкуство на ул. „Отец Паисий”. Работите му сякаш заявяват, че ние, хората, се втренчваме в непознатото с идеята, че то ни принадлежи. А май въобще не е така. Препроектираме дори Космоса, битовизираме го, без дори да сме го разгадали.

Авторът Красимир Терзиев откри изложбата си в компанията на домакините си Веселина и Катрин Сариеви, както и на артистичния директор на Фондация Пловдив 2019 Светлана Куюмджиева. Тя не скри, че е плътно обградена от художника в ежедневието си- притежава три негови картини.

Ето какво написа Светлана Куюмджиева за изложбата:

Космосът е най-успешната метафора за всичкото, всеобхващащото и всмукващо в своя вакуум, недостъпно и съвършено всичко. Идеалната стерилна среда за съзерцание, упокояваща и приютяваща, в която човек може да пребивава само чрез напредъка на технологиите или на научната фантастика. Затова винаги образът му се появява някъде помежду им, където се намират и работите на Красимир Терзиев.

Целия текст в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ЗВЕРО“опитомителят“ на Космоса грижливо подготва напомпването на ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ защото Там липсва такъв. Браво, какиното. Сандвичи с лютеница също не забравяй, и скафандърче по-топличко. Радостно е, че Директор Куюмджиева ти плаща за Творбите (от джоба си?!? или с народни пари?!?). ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА, правени изкусно с майсторлък, умение и вдъхновение в Града ще бъдат унищожени от саръевизацията на ОТРОВЕНА ИЗКУСТВЕНОСТ. Хак, майни!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина