Актуално

Да бъдеш част от Макбет

Операта вкара зрителя в спектакъла
 

Да отидеш на опера е една традиция, изискваща изключителна подготовка. Всички знаем, че е нужна естетика и нужната доза култура за подобно нещо, че има дрескод и от какво значение е да бъдеш запознат с произведението предварително. Дали обаче един афиш е достатъчен да те вкара в магията на операта? Едва ли! За това от пловдивската опера се погрижиха почитателите на това изкуство да вникнат в дебрите на премиерния Макбет, канейки ги в кухнята на представлението.
Макбет плаши като заглавие, като игра и като режисура. Това е едно произведение, чийто главни герои са лошите, а не добрите, на което сме свикнали. Това е постановка, която успява да се преплете със сегашното състояние на държавата. Това е алчноста и Съдбата, от която не можеш да избягаш. Алчността и нейните последици. Реално се изисква смелост, за да бъдеш режисьор на подобен спектакъл, а Нина Найденова е доказала вече, че не се страхува от нищо.

Цялата статия може да прочетете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. За каква предварителна подготовка,дрескод и нагласа става въпрос?!В неотпляемото фоайе,лошата видимост в залата на ГДК и микрофоните,които са съсипващи за акустичния звук,всякакви претенции за класа са неуместни.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина