Актуално

Четвъртък вечер на „Любовта е лудост“ – гръцката драма „Разделени светове” и криминалния „Невидимият гост”

Международният фестивал „Любовта е лудост“ продължава до края на седмицата в Lucky Дом на киното, а тази вечер пловдивчани ще могат да видят гръцката продукция „РАЗДЕЛЕНИ СВЕТОВЕ” на режисьора Христофорос Папакалиатис и испанския криминален трилър „НЕВИДИМИЯ ГОСТ” на Ориол Паул.

От 19:00 ч. киното ще предложи на зрителите драмата „РАЗДЕЛЕНИ СВЕТОВЕ” с участието на носителя на „Оскар” Джей Кей Симънс. Филмът проследява три различни любовни истории, всяка от тях уникална. Във фокус са житейските перипетии на няколко различни поколения по време на социално-икономически сътресения в Южна Европа.

Малко по-късно от 21:00 ч. ще бъде прожекцията на „НЕВИДИМИЯ ГОСТ” с участието на Марио Касас, Ана Вагенер и Хосе Коронадо. Историята проследява Адриан Дория, млад бизнесмен на върха на успеха, който се събужда в заключена отвътре хотелска стая до мъртвото тялото на приятелката си Лаура. Обвинен в убийство, той решава да ползва услугите на Вирджиния Гудман, най- добрият специалист в работата със свидетели в страната. В рамките на една нощ консултантът и клиентът ще работят, за да намерят разумно решение на проблема, което да го освободи от затвора.

Програмата на „Любовта е лудост“ продължава до 23 септември с по две прожекции – от 19:00 и в 21:00 часа. Акцент ще бъде полският филм „СТУДЕНА ВОЙНА“, носител на „Златна палма“ за режисура в Кан, който разказва любовна история, която се разгръща по времето на Студената война между Изтока и Запада през миналия век. Повече за фестивала и самите филми можете да научите от фейсбук страницата на LUCKY Дом на киното, а билети можете да откриете на сайта www.boxoffice.bg. Фестивалът е включен в културната програма на града и е подкрепен от Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина