Актуално

Българският „Слава” открива 11-тата Киномания в Пловдив

Венсан Касел и Марион Котийар в първата вечер на феста

Българският филм “Слава” на авторите на „Урок“ – Кристина Грозева и Петър Вълчанов открива днес 11-тото издание на Киномания в Пловдив в Lucky Дом на киното. Част от екипа на филма идва днес за откриването на кинопанорамата в града под тепетата. Прожекцията на “Слава” ще започне в 18:30 часа. Вторият филм на Грозева и Вълчанов  е с участеието  на отново на Стефан Денолюбов и Маргита Гошева. Брадясалият железничар Цанко Петров намира един милион лева, разпилени край ЖП линията. Когато ги предава в полицията, вместо да си ги прибере в джоба, колегите му го обявяват за „национален глупак”, но Министерството на транспорта – въвлечено в текущ скандал – се възползва от възможността да представи своя нов герой. Те въобще и не подозират, че Цанко е заекващ неудачник и едва ли е най-добрия пример за българска честност и отговорност, който да бъде показан по телевизията.

Филмът вече получи две престижни отличия на международни фестивали. Първият приз бе за най-добър пълнометражен игрален филм от фестивала Hamptons в Ню Йорк. Второто отличие за най-добър филм бе връчено на първия Международен филмов фестивал Киненова.

Късната прожекция от 20:45 часа е на “Това е само краят на света”. Ксавие Долан – най-вълнуващият съвременен глас в канадското кино, представя поредния си визионерски филм с участието на Венсан Касел и Марион Котийар. Луи е хронично болен писател, който, след като е отсъствал 12 години, се завръща у дома, за да каже на семейството си, че умира. Това е известното завръщане на блудния син, само дето семейството на Луи не е дотам готово да му прости напускането. Пристигането му провокира хаос. Майка му се е опитвала да удържи семейството заедно въпреки недоволството, породено от заминаването му, а неговите шумни и необуздани брат и сестра, както и затворената му снаха, имат свои причини за негодувание.

Билети се продават на касата в LUCKY Дом на киното и онлайн на www.boxoffice.bg. Цената е 7лв, 6лв за студенти и пенсионери, и 30лв за карта за 5 прожекции.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина