Актуално

Българският „Привличане” и духовното пътуване „Камино де Сантяго“ в неделната вечер на Филмовите нощи

Яна Маринова като учителка и танцьорка може да гледаме от 21:10, а в 23:30 е швейцарският Камино де Сантяго

В края на първия си уикенд 20-ото издание на „Филмови нощи Филипополис“ ви предлага българския ПРИВЛИЧАНЕ и швейцарския КАМИНО ДЕ САНТЯГО. До края на юли предстоят още над 20 дни с вълнуващи филми, сред които много забавни заглавия, интересни приключенски истории и арт кино от България и света, които можете да видите всяка вечер до 29 юли в „Лятно кино Орфей”. 

В българската продукция „Привличане” с начало 21.10 часа Яна Маринова влиза в ролята на учителката по история Лора Ангелова, разкъсвана между любовта си към училището, което баща й е основал и миналото си на състезател по спортни танци. Колегите й я уважават, а учениците – обожават. Всичко изглежда безоблачно до мига, когато директорският пост в гимназията е овакантен и Ангелова се оказва в пряка конкуренция с амбициозната си и коварна колежка Великова (Койна Русева).

От 23:30 часа „Филмови нощи във Филипополис“ продължават с швейцарския филм „КАМИНО ДЕ САНТЯГО“, който разказва за съдбите на хора от цял свят, стичащи се, за да извървят своя поклоннически маршрут. Някои тръгват в търсене на новия си житейски път, други, за да видят докъде ще стигнат физическите им възможности, а трети – просто да се забавляват и да срещнат нови приятели. Целта на всички е да достигнат до мощите на Свети Яков в Сантяго де Компостела.

По случай 20-ото юбилейно издание ще може да гледате три от най-култовите заглавия в историята на киното. Това са легендарните филми от 90-те на миналия век „МАТРИЦАТА“, „БОЕН КЛУБ“ и „КРИМИНАЛЕ“. Програмата включва още селекция български филми, сред които „8’19“ , „РАДИОГРАМОФОН“, „ВЪЗВИШЕНИЕ“ и други най-нови популярни наши продукции. За поредна година Филмовите нощи ще предложат и селекция от приключенски заглавия – един ден е посветен на фестивала за късометражни филми BANFF 2018, а в селекцията ще може да гледате също „С ТУК-ТУК ИЗ ЕТИОПИЯ“, „КАМИНО ДЕ САНТЯГО“ и „С КАНУ ПО АМАЗОНКА“. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина