Актуално

Българският “Малко късмет за по-късно”, “Изключителният (Моят Годар)” и “Невидима нишка” с Даниел Дей-Луис – в предпоследния ден на София Филм Фест в Пловдив

13-тото издание на София Филм Фест в Пловдив върви към своя край, но все още има цели 6 заглавия, които можете да гледате. Днес от 16:00 часа започва българският филм “Малко късмет за по-късно” на Александър Смолянов. Действието се развива в София, с най-горещия ден в годината. Мустакат хамалин на име Денчо Асенов, бивш боксьор, товари кашони още по тъмно. Трябват му пари, за да финализира сделката, която ще му помогне да си купи бус и да промени живота на семейството си. След много перипетии Денчо успява да събере остатъка от парите за покупката на буса. Дава ги на ортака си. Уговарят по-късна среща в краен квартал. Всичко сякаш се подрежда, но на срещата отива само Денчо. Разбира, че е измамен и е изгубил семейните спестявания. В ролите – Цветан Алексиев, Явор Борисов, Филип Трифонов.

В 18:15 часа е началото на “Изключителният (Моят Годар)”, от режисьора на „Артистът“ носител на „Оскар“ за най-добър филм през 2012г – Мишел Азанависиос, ни пренася в Париж през 1967 г. Жан-Люк Годар – най-прочутият филмов режисьор на своето поколение, снима филма Китайката с жената, която обича – почти 20 години по-младата Ан Вяземски. Щастливи, влюбени, магнетични, двамата се женят. Реакциите към филма обаче провокират у Жан-Люк самовглъбяване. Събитията през май 1968 г. ще засилят този процес, а кризата, която разтърсва Жан-Люк, коренно ще го промени – от звезден кинорежисьор до изолиран Маоист.

Късната прожекция от 20:30 часа е на “Невидима нишка”, номиниран за 5 награди Оскар, грабнал статуетката за най-добър дизайн на костюмите, номиниран и за 2 награди Златен глобус. Действието се развива в следвоенен Лондон през 50-те години. Известният шивач Рейнолдс Уудкок и сестра му Сирил са в центъра на британската мода и обличат кралски особи, филмови звезди, богати наследнички, бохеми, дебютантки и дами с отличителния стил на The House of Woodcock. Жените идват и си отиват от живота на Уудкок, дарявайки известния ерген с вдъхновение и приятна компания. До момента, в който не се среща с младата и своенравна Алма. Контролиран и добре планиран, изведнъж животът на шивача е разтърсен от любовта.

Билети може да начмерите на касата на киното или онлайн на boxoffice.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина