Актуално

Белгийското шоу Bob’ Art – истински фурор

    Пълна зала на откриването на Черната кутия

     

    С препълнена зала стартира осмото издание на международния фестивал за театрално и танцово изкуство Черната кутия .Хора от всякакви възрасти бяха дошли, за да видят уникалните белгийски артисти от Opinion Public и тяхното неповторимо шоу Bob’ Art. Посланичката на Белгия у нас Аник ван Калстер също дойде да подкрепи своите сънародници, като каза няколко думи преди старта на представлението.

    Истински фурор и възхищение предизвикаха артистите още в началото с непретенциозния български, който бяха научили същия ден и на който говориха през целия спектакъл. Това много се хареса на зрителите и аплаузите и смеха съпровождаха всеки техен  скеч на родния ни език.

    Цялото представление бе направено като сатира на съвременното изкуство и това  получи най-силен израз тогава, когато трупата, облечена в смокинги, се събра пред абсолютно бяло платно и започнаха да кимат одобрително.

    Най-голям смях у публиката, обаче, сякаш предизвика модното ревю, което направиха артистите, тъй като имаше и водещ, който отново на развален български обясняваше, коя премяна, какво представлява.

    Танцовите умения на младежите и девойката не отстъпваха по никакъв начин на артистичните им заложби. Белгийците танцуваха и се извиваха така, сякаш нямат кости и правеха неща, изглеждащи невъзможни за човешката физика.

    Пърформансът им продължи около час и половина, който мина неусетно под звуците на музиката, която ни представи белгийски струнен дует.

    Тази вечер фестивалът продължава с представлението на израелката Габриел Ниухауз, което стартира в 19:00 часа в Драматичния театър.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина