Актуално

Балкански младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE свири в Пловдив

Проектът „Младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE“ дава уникален шанс. Ако сте мечтали да видите как се подготвя за концерт един голям симфоничен оркестър, как репетират отделните музиканти и цели групи в него – нисък и висок щрайх, дървени, медни духови и ударни инструменти, в дните 21, 22 и 23 юли целият този градивен и значим процес ще се случи в Пловдив.

“Оркестровата работилница” ще бъде позиционирана в НУМТИ “Добрин Петков” от 21 юли, а на 23 юли от 19 ч. цялата съзидателна подготовка ще завърши с грандиозен концерт на Римския стадион! Балкански младежки симфоничен оркестър “PROGRESSIVE”, съставен от млади музиканти от България (ядрото на които е прочутата филхармония „Пионер“), Гърция, Сърбия, Македония, Турция ще изпълни изключително интересна и разнообразна програма под диригенството на Любомир Денев – син и Димостенис Фотиадис (Гърция) и солист – Кавалджия номер едно на планетата Теодосий Спасов! Прочутият музикант предоставя своите авторски творби “Балканска песен” и “Цигански танц” специално за оркестъра.

Проектът “Младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE, дело на фондация „Музикартисимо“, е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се осъществява с подкрепата на Фондация “Пловдив 2019”. Входът е свободен.

Важна забележка: при неблагоприятни метеорологични условия на 23 юли, концертът на „Балкански младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE ще се проведе ден по-рано – на 22 юли от 19 ч. на Римския стадион, а на 23 юли, когато Теодосий Спасов пристига специално за концерта от Германия, програмата с негово участие като солист на оркестъра ще бъде изпълнена от 19 ч. в Аулата на НУМТИ „Добрин Петков“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина