Актуално

Александър Секулов с нова книга

„Карти и географии“ разказва за пътуването на мъжа от конквистадор до скитник

Image title
Феновете на изящното слово ликуват. Излиза новата книга на Александър Секулов- Карти и географии. Изданието на Сиела е тотална изненада за читателите на двата му успешни романа – „Колекционер на любовни изречения„ и „Малката светица и портокалите”. Изящният том представя цялостно поетиката на един от значимите съвременни български писатели. Книгата разказва в поеми и стихове историята на мъж, изминал пътя от конквистадор на лятото до скитник из светлината.
Ето кратко лирично представяне на творбата:
Отплавал с бавните кораби на младостта, пътуващият мъж търси своето име, чува как броните пеят в ръждивата тишина, разбира, че само свободата е ужасът на роба.
Нататък е небе, което не сънува хоризонти и бойното поле при Маратон е пълно с трупове на хиляди вестители.
Тогава сред звездите се провира забравен дирижабъл, въздухът става объл и мъжът осъзнава, че  още диша и още светлината го владее. И там, под красивия плод на узряващото време, той научава своя дълът урок: мъжът се приближава като кораб, а се отдалечава като остров.
За автора: Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година в Пловдив. Автор  е три книги със стихове : “ Седмо небе “ / 1988/; Високо, над далечината “ /1997;  “Възхитително и леко “ /2003/. Издал е  книга с есета “ Майсторът и камъните “ /1996/, книга с фрагменти “Високите каменни хълмове/ 2006/, както и публицистичната книга „История на минималната съпротива. Хронологичен роман в една колона”. 
Автор е  на пиесата “Светли хотелски стаи” /2005/. Автор е на изящния роман „Колекционер на любовни изречения” /„Сиела”, 2007 / и на романа „Малката светица и портокалите. История на изчезването” /Сиела, 2009/. Превеждан е на английски, сръбски, унгарски и немски. Ежедневен колумнист на вестник “ Марица “ с рубриката „Под игото”. Автор на блога www.podigoto.blog.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина