Актуално

Александър Секулов издаде нова книга

Светлозар Желев заявява, че това са едни от най-добрите поетични текстове, писани през последните години

В края на годината Александър Секулов изненада литературната общност  с поетичната книга „Море на живите”, дело на издателство „Изток – Запад”. Годината донесе  на писателя  „Аскеер” за драматургия за пиесата  „Няма ток за електрическия стол”, а  романа му „Скитникът и синовете” получи номинации за основните национални литературни награди  – „Хеликон”, „Перото” и „Портал Култура”.

За „Море на живите” писателят Недялко Славов е написал:” Сред цялата мимолетна, скрежна, топяща се без следа словесност, държа тази книга на Александър Секулов и си мисля.

Мисля си за Поезията. За това, че тя е отказ от Смъртта, за това, че тя е апотеоз на Живота. Мисля си и за старите, мъдри, големи римски поети, които превръщаха Времето в събеседник, Жената в Битие, а Битието обратно във време. Мисля си и за хекзаметричното стихосложение, с цезура в средата, оставена за придихание на нас, читателите, когато изказваме високото Слово. Мисля си. Прочетете тази книга. Зная, че ще мислите същото.”

Книгата  е определена от литературния агент Светлозар Желев  като „един от най-добрите поетични текстове през последните години, книга явление”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина