КултураНовини

4 заглавия на Киномания Пловдив в съботния ден

Днес киномаратонът започва още в 11:00 часа с носителят на германската филмова награда „Лола” за детски филм – “Рока променя света”. Смела, забавна и тотално неподражаема – запознайте се с Рока. Тя е на 11 години и води уникален живот. Докато баща й я наблюдава от Космоса, понеже е астронавт, Рока живее сама със своята катеричка и за пръв път й се налага да посещава нормално училище. А там волната й личност моментално изпъква.

От 15:00 часа можете да гледате носителя на две награди “Златен глобус” от 1954 година –  “Роди се звезда”. „Раждането на звезда” се е доказало като устойчив филмов сюжет, а най-новата версия с Лейди Гага и Брадли Купър е поредното доказателство.

Филмът на Джордж Кюкор е бил замислен като хитът, който ще възвърне славата на Джуди Гарланд като надеждна кинозвезда след унизителното й уволнение от MGM.

“Паяк в мрежата” с Моника Белучи и Бен Кингсли е с начало 18:30 часа. Някога почитан таен агент, Адерет вече не е в обичайната си кондиция, а шефовете му са недоволни от методите му на работа и се опитват да го изкарат от играта. Пред него се открива възможност за финално възмездие чрез мисия под прикритие.

От 20:45 часа е началото на още една класика, този път от 1969 година – “Волният ездач”. Филмът струва само 400 хил. долара, но бързо се превръща в един от култовите филми на 60-те години. Той успява да пресъздаде възгледите за живота на цяло едно поколение – филм „по пътя“ за младостта, наркотиците и мечтата за революция, със саундтрак, не по-малко успешен от самия филм.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина