Актуално

22 страни и 132 български артисти ще участват в ONE DESIGN WEEK 2016

Специален акцент на фестивала са и двата специални проекта – MATERIALITY BRUTALITY и MIXED IDENTITIES

В осмото издание на One Design Week  ще бъдат представени различни области от съвременния дизайн в рамките на 24 изложби. Ще се проведе международен професионален форум с лекции на световноизвестни имена в областта на дизайна. 18 работилници за деца и възрастни ще бъдат отворени, ще има и отворена програма, специални дизайн обиколки, три дизайн конкурса, 8 инсталации, 12 презентации и 2 семинара. Също така ще бъдат проведени и специални събития: Local Design Food /базар/, На Самообслужване /акция с храна/, Everyday objects /временен магазин с уникални произведения на български съвременни дизайнери/, Ден на игрите, дизайн викторина и много други. Това обявиха организаторите от Едно пред медии днес.

Мултидисциплинарният подход в осмото издание на One Design Week предизвиква и разгръща потенциала на фестивала като платформа, на която се срещат разнообразни мнения, истории и публики в търсенето на общ език. 195 участници от 22 страни и 132 български артисти ще представят своята работа по време на дизайн седмицата, както и ще бъдат въвлечени в местния контекст, работейки по теми, които отговарят на неговите нужди.

One Design Week стартира на 10-ти юни в 18:00ч пред офиса на Фондация „Едно за Култура и Изкуства” – ул. Христо Дюкмеджиев 10. Там екипът ще представи основните акценти от програмата. Музикалното оформление ще бъде от  DJ Boris The Heartbreaker.

Специален акцент на фестивала са и двата специални проекта – MATERIALITY BRUTALITY и MIXED IDENTITIES.

Цялата статия четете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина