Актуално

15 ТИР-а идват за Hills of Rock, бандите свирят с техниката на Iron Maiden

Обособяват места за паркиране по бул. "Копривщица" и по близки улици, поради наплива към Пловдив

Очакват над 60 000 души за трите дни на фестивала

Общо 15 ТИР-а с техника пристигат за оборудване на сцените за Hills of Rock в Пловдив в края на тази седмица. 9 от тях са днес на границата, разкри Иван Несторов пред пловдивските медии днес. Огромната сцена пристига от Унгария и няма нищо общо с тази от предната година, добави той – тя е 25 метра дълга, 15 метра широка и има странични части, които да поемат гигантски екрани и озвучаване.

Самата техника за звука е собственост на Iron Maiden. Те са я предоставили на фестивала, което е нещо, което не се случва често. Обикновено те я ползват за техните си концерти, а за останалите си отговарят организаторите на съответния фестивал, коментира Несторов. Това, че ще ползват това висококачествено озвучаване е направило много щастливи останалите изпълнители.

Почти всички билети са разпродадени, добави още той. Това също е нещо, което се случва много рядко по фестивали – може би никога български фестивал не е продавал всичко докрай, каза Несторов. Посетителите ще могат да се насладят на 50 артиста на 3 сцени. Очакват се около 60 000 души в трите дни, като разбира се, най-много ще са в деня с участието на Iron Maiden. Имахме късмет, че те минават от тук и можем да ги привлечем. Надяваме се догодина отново да има големи групи, които да са наблизо и да се съгласят на участие, добави той.

Иван Несторов уточни и организацията на трите дни – 20, 21 и 22 юли. Вратите в зоната около Гребната база ще се отварят около 16:30 часа. След проверка за непозволени вещества и предмети, всеки ще получава гривна с цвят, съответстващ на типа билет – еднодневен, двудневен или за целия фест.

Част от организацията става цялата зона на парка около Гребната. Самият стадион Пловдив също ще бъде използван – но само теренът. Там ще се разположат кухните, където ще се хранят артистите.

Сериозни проблеми изпитва Пловдив с капацитета на места по хотелите, както и места за паркиране. Всички места за настаняване са запълнени. Трудно ще е и с паркирането, коментира кметът Иван Тотев, като призова колкото се може повече хора да идват заедно, да споделят автомобилите. Общината прави всичко възможно да регулира движението така, че всичко да се случи без проблеми – ще бъде затворена улица „Копривщица“ от страната на стадион „Пловдив“ от Марица до бул. „Шести септември“, като там ще се обособят паркоместа. Други части в района също ще се използват за паркиране, но е възможно и тогава да не стигнат местата, добави Тотев. Той призова за разбиране и при възможност посетителите да използват градския транспорт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина