Актуално

14 дни Киномания в Пловдив

Афишът на фестивала включва 30 заглавия

От 17-и до 30-и ноември 2017 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 12-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, а тази година събитието в Пловдив ще продължи цели 14 дни.

На КИНОМАНИЯ ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино – последните хитови заглавия произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, документални филми и класики.

Афишът КИНОМАНИЯ в Пловдив включва 30 заглавия от цял свят, между които са спортната драма БОРГ/МАКЕНРОУ със Сверир Гуднасон, Шая Лабьоф и Стелан Скарсгаард, която проследява епичното съперничество между шведската тенис легенда Бьорн Борг и знаменитият му съперник – нахаканият американец Джон Макенроу, достигнало своята кулминация по време на турнира „Уимбълдън” през 1980 г; и ОБЕТЪТ с Крисчън Бейл, Оскар Айзък и Жан Рено – романтична история, в която арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война. Филмът включва и една от последните песни на изключителния музикант Крис Корнел.

Зрителите ще могат да видят звездите Домнал Глийсън и Марго Роби в СБОГОМ, КРИСТОФЪР РОБИН – филм за създаването на най-обичаното мече на света – Мечо Пух, от драматурга А. А. Милн. СВЯТ ИЗМИСЛЕН, ПЪЛЕН С ЧУДЕСА, базиран по едноименния роман на Брайън Селзник („Изобретението на Хюго“) ще се събере на едно място Джулиан Мур и Мишел Уилямс, за да разкаже историята на две 12-годишни деца с увреден слух от началото на XX век. Джордж Клуни се завръща на режисьорския стол с абсурдната комедия СУБУРБИКОН, в която Мат Деймън, Джулиан Мур и Оскар Айзък се забъркват в история с убийство и застраховки в уж тихите американски предградия.

Политическата драма ЧЪРЧИЛ на Джонатан Теплицки също ще бъде показана на тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ. В ролята на един от най-знаменитите държавници влиза Брайън Кокс, а историята проследява събитията след юни 1944 г. Програмата предлага още ЧУДО на Егле Вертелите и руските филми PRO ЛЮБОВ. САМО ЗА ВЪЗРАСТНИ – комедийна антология с главен обект: Любовта;  МАТИЛДА на Алексей Учител, която скандализира Русия, в чийто фокус е бракът на цар Николай с принцеса Аликс фон Хесен-Дармщад; както и ЕРАТА НА ПЪРВИТЕ с Евгений Миронов.

Очаквайте допълнителна информация за останалите филми от тазгодишната програма на кинопанорамата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина