Актуално

105 фотографи от 36 държави с отличия от Международен фото салон Пловдив 2018

944 фотографии на 282 участника от 49 страни стигнаха до финалната селекция в конкурса

Връчват наградите на най-добрите фототворци и откриват изложба с отличените снимки на площад Централен

Церемонията по връчването на наградите от Международен фото салон Пловдив 2018 и откриването на изложбата на отличените фотографии тази година ще е на открито. Събитието ще се състои на 30 юни, от 17.30ч. на площад Централен. Наградените от конкурса снимки ще бъдат експонирани за пловдивчани и гостите на града до 15 юли.

Фотосалонът е под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство (FIAP), Фотографско общество на Америка (PSA), Фотографското общество на Гърция (HPS) и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).   Културната инициатива V Международен фото салон Пловдив 2018 е подкрепена от Община Пловдив и e включена в Календара на културните събития за 2018г.
 
Петчленно жури от двама българи и трима чужденци, с председател Ромейн Неро, EFIAP/g HonEFIAP, (Люксембург) член на борда на директорите на FIAP и директор служба “Патронаж”, в рамките на три дни избра за финалната селекция от шест раздела 944 фотографии на 282 участника от 49 страни. Най-добрите фотографии спечелиха общо 164 награди. Този богат награден фонд, отличи най-високо творбите на 105 фотографи от 36 държави. Българската фотография се представи достойно с 27 фототворци с 43 награди (от които 3 златни и 1 сребърен на FIAP, и 2 бронзов медала на PSA) като над 1/4 от наградите отиват при родни фототворби. От всички наградени български участници 12 са от Пловдив, 1 от Асеновград и 1 от Раковски.  С това, пловдивската фотографска общност отбеляза своето трайно присъствие и в юбилейното издание на МФС Пловдив. В изложбата ще бъдат представени всички наградени автори в V МФС Пловдив 2018. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина