КултураНовини

Хореограф от Франция гостува в две училища в „Тракия“

В район „Тракия“ гостува френският хореограф Аник Шарло, която проведе педагогически ателиета по съвременен танц с децата от СУ „Св. Седмочисленици“ и СУ „Черноризец Храбър“.

Творческите ателиета са по инициатива на френската компания „Акт“ с художествен ръководител и хореограф Аник Шарло и са организирани по повод представянето на спектакъла „LIEU d’ÊTRE“ („Лию Детр“), част от програмата на Фондация „Пловдив 2019“, осъществен с финансовата подкрепа на Френския институт и град Лион в рамките на проекта: Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Компания „Акт“ споделя своето творчество сред детската аудитория с цел да предизвика в съзнанието на подрастващите желание за обоготяване на познанията им чрез докосване до модерното изкуство.

Уоркшопът в СУ „Черноризец Храбър“ бе открит от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров.

„Впечатлен съм от подхода, от замисъла, който е вложен в съвременното изкуство и изразните средства, които използва, за да покаже връзките между хората и взаимоотношенията помежду им. Ще продължавам да подкрепям подобен вид срещи, които допринасят за разнообразието в мирогледа на децата ни и ще полагам усилия, за да могат други такива примери да достигат до децата в нашите училища“, заяви кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина