КултураНовини

Спектакълът „Превъртане. Приказката Аз“ с премиера в Пловдив

Проектът „Приказката в мен“ завършва с поставянето на премиерен спектакъл в четири поредни дни в Пловдив. „Превъртане. Приказката Аз“ може да се види от 21 до 24 всеки ден от 19 часа в Център за съвременно изкуство „Баня Старинна“. Спектакълът е с нова драматургия по класическата приказка „Малечко Палечко” на Шарл Перо. В него се използват средствата на пост-драматичния театър и съвременни циркови елементи, които пресъздават четири различни измерения от сюжета на приказката. Постановката е съвременна интерпретация на приказното културно наследство, която борави едновременно с вълшебното и познатото, всекидневното. Герой от наши дни ще превежда зрителя и себе си от своя свят в приказния и обратно, докато не открие, че те са неизменно свързани: „Ти си и Малечко, и Великана, и Пепеляшка, и Снежанка, и Злата мащеха, и страхливите братя, и Хензел, и Гретел си! Ти си всичко това! Не виждаш ли?“

Проектът „Приказката в мен“ е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и започна още в началото на годината като предостави възможност на деца и възрастни да участват в 8 приказни работилници. В U P.A.R.K Gallery бяха две от публичните срещи с публиката, а останалите специални театрални ателиета се проведоха с деца и младежи от КСУ „Олга Скобелева“, АМТИИ и СУ „Св.Св Кирил и Методий“. Работилниците боравеха със сюжети отново от класически приказки като „Пепеляшка“ и „Хензел и Гретел“, които провокираха участниците да си зададат въпроси за съвременните ценности и начин на живот. Работилниците целяха да търсят отговори заедно с пловдивската публика и да я въвлекат в чувствителността и силата на психологическия театър. Модератор беше специалиста по психологическа астрология Красимира Кирчева, която е и консултант в света на приказките в спектакъла.

Режисьор на спектакъла „Превъртане. Приказката Аз“ е Констанца Константин, текстът е на актрисата Людмила Сланева, а костюмите – на Марина Додова. Сценографи Констанца Константин и Апостол Кирчев. На сцената ще се качат Михаил Милчев, Дария Митушева, Николай Райчев, Виктор Теофилов и Станка Рачева.

Билети  за спектакъла в дните 22, 23, 24 април от 19ч. можете да намерите в мрежата на: EPAY-GO на цена от 15 лв. за редовен билет и 12 лв. за студенти.

Датата 21 април 2019 ще бъде с вход свободен. Капацитетът на местата е за 50 посетители.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина