КултураНовини

София Филм Фест отново гостува в Куклен

Три летни вечери в китното градче са посветени на киното

30 юни – 2 юли 2019

И през 2019 година КУКЛЕН се включва в картата на многобройните дестинации, обединени от идеята „София Филм Фест на път“, която екипът на Арт Фест / София Филм Фест реализира вече повече от 10 години. Киноманите в Куклен отново ще гледат три специално подбрани филма. Прожекциите ще се проведат на ЦЕНТРАЛНИЯ ГРАДСКИ ПЛОЩАД; aко дните се окажат дъждовни – филмите ще се прожектират в ЗАЛАTA на Читалище „Никола Йонков Вапцаров“.

София Филм Фест на път в КУКЛЕН“ се реализира съвместно с Община КУКЛЕН, с подкрепата на Националния Филмов Център, веригата киносалони Europa Cinemas и със съдействието на КЦМ 2000.

Входът е СВОБОДЕН!

Програмата стартира на 30 юни (неделя) в 21.00 часа с носителя на „Златна Палма“ от КАН’18 – „ДЖЕБЧИИ“, а негов режисьор е майсторът Хирокадзу Корееда. След една от специалните си акции из магазините, Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално жената на Осаму отказва да приюти момиченцето, но се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, то е щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки…

Предложението за понеделник вечер – 1 юли, от 21.00 часа е за среща с една страхотна и забавна любовна история, в която се изявяват прочутите тромпетисти от трупата на Марко Маркович! „ГУЧА!“ е копродукция между Сърбя, България, Австрия и Германия, а режисьор на филма е Душан Милич, който пресъздава познат до болка шекспиров сюжет… Жулиета, бяло момиче, се влюбва в смуглия Ромео – виртуозен тромпетист от цигански оркестър. На предстоящия Фестивал на тромпетистите Ромео ще трябва да докаже на Сачмо, че талантът му го прави подходящия човек за неговата дъщеря. Сачмо е склонен да превъзмогне предразсъдъците си и да даде дъщеря си на младия ром само ако той докаже, че е по-добър от него… Сачмо е очарован от музикалната дарба на Ромео, тромпетът му звучи божествено: това е вопълът на Ромеовата душа по забранената любов. Междувременно Жулиета, на която е посветена музиката, се мъчи да се измъкне от спалнята си, където е заключена, за да стигне навреме на Фестивала на тромпетистите и да чуе музикалния триумф на любимия си Ромео…

Сряда вечер, 2 юли, е посветена на най-новата творба с подписа на Шон Бейкър, режисьор-емблема на независимото кино в Америка! „ПРОЕКТЪТ „ФЛОРИДА” е истинско кинобижу и беше представен лично от автора си пред публиката в София през 2018 година. Филмът разказва за живота на шестгодишната Мууни и младата й майка Хейли – татуирана бунтарка, която отглежда дъщеря си ден за ден в евтиния хотел „The Magic Castle“, менажиран от Боби (великолепна роля на Уилям Дефо, за която актьорът беше номиниран за наградите Оскар, Златен Глобус и БАФТА!) в покрайнините на Орландо, недалеч от Дисниленд. Бедността и липсата на сигурност не пречупват Мууни и Хейли, които умеят да се забавляват там, където са и с това, което имат. Жизнерадостната Мууни и нейните приятели с лекота превръщат всеки свой ден в празник… Началният час на прожекцията е 21.00 и с този филм закриваме ВТОРОТО издание на „София Филм Фест в Куклен“.

София Филм Фест в Куклен” е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас,  Пловдив и Варна, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които бяха реализирани през последните години и като част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.

Очакваме Ви на Кино на градския площад в Куклен!

Вход – с в о б о д е н !

Очаквайте подробности и в социалните мрежи!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина