КултураНовини

Конкурс за рисунка „Опазване на влажните зони и климатичните промени в нашия район“

Всички деца от 1 до 8 клас могат да се включат със своята уникална и вдъхновяваща рисунка

Конкурсът е индивидуален и всеки може сам да избере материалите и техниката на рисуване, както и жанра

Екипът на Зелени Балкани има удоволствието да Ви покани да участвате в конкурс за детска рисунка на тема „Опазване на влажните зони и климатичните промени в нашия район“.

Повод е предстоящия Световен ден на влажните зони – 2-ри февруари, а целта на конкурса е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и да се стимулира техният интерес към: Проблемите, породени от климатичните промени в съвременния свят; Магията на заобикалящата ни природна среда и как бихме могли да я опазим и за бъдещите поколения;
Колко важни са влажните зони за живота на Земята; Богатото природно богатсво на страната ни и на района, в който живеем.

Всички деца от 1 до 8 клас могат да се включат със своята уникална и вдъхновяваща рисунка.

Конкурсът е индивидуален и всеки може сам да избере материалите и техниката на рисуване, както и жанра.

Творбите ни изпращайте от 2-ри февруари до 2-ри март на адрес:
Зелени Балкани
ул. „Скопие“1, офис 9,10
гр. Пловдив, пощенски код 4000 (Важи датата на пощенското клеймо)

Творбите ще бъдат оценени до 12 март от:

Весела Петрова – Завършва ВСУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с профил Стенопис и към момента е редовен докторант на катедра Стенопис. Участва в редица международни и национални събития – арт проекти, уъркшопи, интерактивни инсталации и международни форуми.
„Подкрепям каузата да се популяризират влажните зони, като източник на жизненоважни ресурси, като естествена защита от наводнения и засушавания – бедствия, които рефлектират директно върху нас хората !“

Виктория Георгиева – Основател и преподавател на кръжок за детско творчество „Азбука на въобръжението“. Завършва педагогика на обучението във Факултет по изобразителни изкуства на престолния град Велико Търново. Художник е на свободна практика в сферите на съвременния стенопис, живопис и рисунка. Виктория не остава безучастна и към проблемите на съвремнния свят. Надеждата ѝ е в хората – да съхраняват и ценят Природата, която е наш дом и всички ние сме част от нея!

Невена Лефтерова – Завършва стенопис във Факултета по Изобразителни Изкуства, гр. Велико Търново, където и към момента продължава да развива своето творчество. Като докторант изучава триизмерното улично изкуство, а паралелно реализира мащабни стенописни проекти в България и чужбина, като част от художествената арт група Giartcrew. Произведенията на колектива могат да бъдат видяни в редица български и европейски градове.„Каква по-добра кауза, от това да пазим природата? Всеки един от нас може да започне с една малка крачка!“

Резултатите ще публикуваме на 13 март, на сайта на Зелени Балкани www.greenbalkans.org

С одобрените от журито творби ще бъде представена изложба, която ще бъде експонирана март месец в Природонаучен музей град Пловдив по повод Деня на Водата.

А наградите са както следва: I-ва Награда – Тениска и фотоалбум „Магията на Поморийско езеро“; II-ра Награда – Торбичка за многократа употреба и пъзел; III-та Награда – „Приключенията на червеногушия гъсок Брент“и определител на птиците на Поморийско езеро.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина