КултураНовини

Качествена българска анимация във втория ден на Златен ритон

Филм за Радичков в неделната програма

В неделния ден на „Златния Ритон“ организаторите канят на качествена българска анимация! Документалният филм „Удавник“ на Николай Фенерски е завладяващ разказ за морски отшелник и неговите възгледи за живота, част от следобедната селекция в 15 часа.

Документалният „Да надскочиш съдбата“ на Панчо Цанков представя световния физик проф. Минко Балкански. Филмът е скромен, независим (подкрепен е от фондация „Миню Балкански“), но адски ценен – запечатал е уникална фигура. Герой-мечта. Проф. Минко Балкански е не просто грамаден учен – той е прекрасен човек с тънък вкус, филантроп и велик родолюбец, без да се бие в гърдите.

В програмата от 17 часа може да гледате „Истории за птици, хора и други чудеса“ на Любомир Халачев е пътешествие из природата и познавачите на Радичков – магично като неговото слово.

Късната селекция – от 19:30 часа представя „Рози в нощта“ на Пенчо Кунчев е живописно-еротичен анимационен бисер и „Написаното с перо от ангел е завинаги“ на Христо Илиев-Чарли е документален портрет на поета-преводач Николай Кънчев (1936-2007) – ярка фигура в българската култура.

Всички прожекции са с вход свободен в LUCKY Дом на киното, а пълната програма може да намерите на zlateriton.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина