КултураНовини

“Истината” с Жулиет Бинош и Катрин Деньов  и “Заслепен от светлината” във вторник на Киномания Пловдив

Днес (19.11) кинопанорамата в Lucky Дом на киното започва в 18:30 часа с “Истината” на японския режисьор Хирокадзу Корееда, отличен със „Златна палма” за филма си “Джебчии”. Корееда отново изследва семейните заблуди, този път в Париж.

Изпълненото с емоции повторно събиране на майка и дъщеря дава възможност за размисъл върху любовта, изкуството и отговорността. Първият филм на Корееда извън родната му Япония му дава шанс да събере две легенди на френското кино – Деньов и Бинош, които, заедно с Итън Хоук, водят чудесния актьорски ансамбъл из сюжет, който е колкото напълно френски, толкова и типичен за стила на режисьора.

От 20:45 часа е началото на английската продукция “Заслепен от светлината”. В мрачните години на тачърова Англия, буден тийнейджър от работнически град като Лутън няма какво особено да прави, освен да планира как да се махне оттам. Нещата не са по-добре ако, подобно Джавед, си под натиска на киселия си баща работохолик, и най-вече ако си пакистанец, тормозен от скинхедс расисти. Но когато приятел дава на Джавед касетка със записи на Брус Спрингстийн, той внезапно открива че, въпреки че не е „роден в САЩ”, определено е „роден да бяга”. Останете за финалните надписи, за да чуете “I’ll Stand by You Always”, която Шефа пише за Хари Потър и философският камък, но режисьора Крис Кълъмбъс решава да не използва.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8 лв ; студенти, ученици и пенсионер – 6 лв. Карта за 5 прожекции: 35 лв. Цена на билетите за детските филми: 5/7 лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина