КултураНовини

Закриваме София Филм Фест в Пловдив с три знакови ленти

“Живи комини”, “Джебчии” и “Транзит”

Дойде време да закрием 14-тия пореден София Филм Фест в Пловдив с последните 3 заглавия, част от кинопанорамата. В 16 часа започва българският филм на Радослав Спасов “Живи комини” с Ивайло Христов, Мария Коцева – Мума, Никола Додов Димитър Коцев – Шошо, Борислав Чучков. В старинните къщи на планинско село са се заселили столични интелектуалци. След смъртта си, единият от тях – бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира. Освен това е купил и място в гробището, където обаче останалите се натъкват на скала. Междувременно в кръчмата от екрана текат неговите изповеди и шеги и скръбната церемония неусетно прераства във веселие.

От 18.15 часа можете да гледате “Джебчии”, носителят на Златна палма от Кан ’18 и японското предложения за Оскар ’19  за най-добър чуждоезичен филм. След една от джебчийските си акции из магазините Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално отказваща да приюти момиченцето, жената на Осаму се съгласява да се грижи за малката. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, всъщност изглежда щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки…

В 20.30 часа немско-френската продукция “Транзит” ще закрия София Филм Фест в Пловдив. Немските войници бързо наближават Париж. Немският бежанец Георг в последния момент успява да избяга в Марсилия. В багажа си пренася документите на писателя Вайдел, който се самоубива. В тези документи има ръкопис, писма и виза от Мексиканското посолство. В Марсилия обаче могат да останат само тези, които докажат, че имат намерение да си тръгнат. Затова най-търсените стоки са визи от гостоприемни държави, транзитни визи и рядко срещаните билети за кораби. Георг наизустява документите на Вайдел и приема неговата самоличност. Всичко в живота му се променя, когато се влюбва в мистериозната Мари.

София Филм Фест в Пловдив се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Онлайн билети можете да откриете на www.boxoffice.bg или на касата в Lucky Дом на киното.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина