КултураНовини

Джаз дивата Мирослава Кацарова и оркестъра на операта с общ проект

IMAGINE отбелязва Пловдив – Европейска столица на културата

Джаз концерт с най-обичаните теми на 20-ти век представят Мирослава Кацарова и Опера Пловдив  на 25 януари от 19 часа. Събитието е част от музикалната Колекция „Европа – континентът култура”, с която се отбелязва стартът на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Програмата е внимателно подбрана от солистката Мирослава Кацарова, която ще си партнира с джаз квинтет и оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков. В концерта са включени песни на Едит Пиаф, Жак Брел, Стинг, Каетано Велосо, Джон Ленън, Жоао Жилберто, Бебел Жилберто, Били Холидей, както и някои авторски композиции от последния албум на певицата “My Cinеma”.

Целият красив, романтичен и мелодичен песенен материал е препрочетен в стилистиката на модерния джаз, но обгърнат с деликатния воал на симфоничния акомпанимент. Всички аранжименти са направени и оркестрирани от дългогодишния й сценичен партньор и виртуозен пианист Мирослав Турийски. Мира Кацарова ще пее на пет езика – български, английски, испански, френски и португалски. Нейна запазена марка е да разказва истории между изпълненията и така да поведе публиката на музикално пътешествие отвъд географията. Напълно в духа на дългогодишния й опит на радиоводещ и автор на две предавания по Джаз ФМ радио, тя ще стори това на датата, когато е и рожденият ден на любимия й бразилски композитор Антонио Карлос Жобим, на който специално ще акцентира.

В проекта IMAGINE участват някои от най-добрите джаз музиканти от най-новото поколение: пианистът Миро Турийски, барабанистът Младен Димитров, басистът Александър Леков, китаристът Николай Карагеоргиев и перкусионистът Емил Пехливанов. За песента, дала името на концерта, Мирослава Кацарова споделя:  “Imagine” ме респектира с новия смисъл, който открих в нея. Тази песен, която иначе звучи като химн, Миро аранжира като тих и скептичен монолог, който на моменти му отива да бъде прошепнат, а другаде – изпълнен със светлина и ярък глас. Тази песен днес ми звучи като въпрос…”

Билети за концерта IMAGINE може да намерите на касата на Опера Пловдив, Ивентим, Изипей, онлайн на eventim.bg, epaygo.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина