ГрадътКултураНовини

Две електронни платформи улесняват максимално студентите в УХТ

Университетът по хранителни технологии внедри две нови електронни платформи, които улесняват максимално процеса на обучение на студентите. Това стана ясно в първия учебен ден. Новоприетите студенти, които ще се обучават в квалификационно-образователните степени „бакалавър“ и „магистър“, прекрачиха прага на висшето учебно заведение. Електронните платформи бяха представени от заместник-ректорът на университета проф. Николай Менков.

Стартът на новата академична учебна година бе даден с тържествена церемония в зала „проф. Милен Бешков“ на 16 септември. Гости бяха зам.-директорът на Технически  университет – филиал Пловдив – доц. Никола Шакев, инж. Борис Калибацев – изп. директор на „Филикон-97” АД и секретар на Бизнес университетска асоциация в хранителната индустрия и туризма, бившите ректори на УХТ проф. Димитър Хаджикинов и проф. Георги Вълчев.

„Големият брой предприятия в областта на хранително-вкусовата промишленост и фактът, че университетът е единственото в страната висше учебно заведение в сферата на хранителните технологии гарантира на випускниците успешна професионална реализация и те попадат в категорията на най-търсените от работодателите в тази област. Убеден съм, че ще успеете,“ обърна се към студентите ректорът на университета проф. Кольо Динков.

Той подчерта, че едно от основните предимства на студентите, които завършват Университета по хранителни технологии, е успешното им реализиране на пазара на труда. По традиция ректорът раздаде студентските книжки на кандидат-студентите, формирали най-висок успех по време на приемните изпити.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина