КултураНовини

Вим Вендерс с “Папа Франциск: Човек на думата си” и Боно, Мик Джагър и Арита Франклин в “Музикалният храм на Алабама” на Киномания днес

Почитателите на Вим Вендерс ще могат да се насладят на новия му филм от 18.30 часа днес, този път в сферата на документалното кино – “Папа Франциск: Човек на думата си”. Филмът е по-скоро лично пътуване заедно с папа Франциск, отколкото биографичен филм за него. В центъра са идеите на папата, неговите послания, работата му по реформиране на църквата и отговорите му на днешните глобални въпроси. От дълбоката му загриженост за неравенството между бедните и богатите, до отдадеността му на каузите за околната среда и социалната справедливост, папа Франциск ангажира публиката лице в лице и призовава за мир.

В 20.45 часа е началото на документалния “Музикалният храм на Алабама” . Филмът ще ни пренесе в градчето Масъл Шоулс в щата Алабама, оказало се необичайно плодородна почва за някои от най-креативните и предизвикателни изпълнения в историята на американската музика. Под духовното влияние на „Пеещата река”, както индианците я наричат, музиката, създадена в Масъл Шоулс, е сред най-влиятелните и въздействащи изпълнения за всички времена. В основата на всичко е Рик Хол, който създава студиото “FAME”. Преодолявайки потискащата бедност, той успява да събере чернокожи и бели музиканти заедно, за да създават музика, която ще стане любима на поколения меломани и ще стане повод да се заговори за уникалното „Масъл Шоулс звучене”. В този филм куп легендарни музиканти, като Рик Хол, Боно, Мик Джагър, Ета Джеймс, Кларънс Картър, Алиша Кийс, Джими Клиф, Грег Олман, Кийт Ричардс, Пърси Следж, Стийв Уинуд, Арита Франклин свидетелстват за магнетизма и мистерията на Масъл Шоулс и защо това място има глобално влияние и до днес.

Цените на билетите са 8 и 6 лв. /за студенти, ученици и пенсионери/.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина