КултураНовини

Васко Василев: „В Пловдив се чувствам у дома си“

Виртуозният цигулар излиза на сцената на зала С.И.2Л.А. на 8 ноември

Виртуозният цигулар Васко Василев ще излезе на сцената на зала С.И.2Л.А. на 8 ноември (четвъртък) с оркестъра на Кралската опера и музиканти от цял свят – Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и разбира се, България в лицето на единствения друг българин в групата – пловдивчанина Ангел Дюлгеров.

Пловдив е третият град от националното турне на Васко Василев, което за поредна година се провежда с подкрепата на Лидл България и включва още градовете Русе, Варна и София. Тазгодишните спектакли на световноизвестния цигулар ще бъдат симфония от музикални теми – сред тях са филмови класики, както и любимото на Васко Василев фламенко и вдъхновителя на аржентинското танго – Астор Пиацола.

“Пловдив е градът, който чувствам като роден, макар да съм роден в София. Моето детство премина тук – познавам добре града и имам много приятели, но мисля да се оставя в ръцете на китариста ни Ангел Дюгеров, който живее в Пловдив и мисля да му отидем на гости. За първи път от доста години ще имаме концерт в нова зала, където аз никога не съм свирил, но чух много хубави отзиви. Радвам се, че градът се развива и има нови места за концерти.”, споделя виртуозът.

Освен в рамките на националното му турне, почитателите на класическата музика могат да чуят Васко Василев, като закупят и първия му албум с изпъления на живо, който може да бъде открит във всички магазини Lidl в страната. Албумът включва негови изпълнения на живо от концерта му в зала 1 на НДК през декември миналата година, с участието на творческия му партньор Памела Никълсън и солисти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон.

Билети за концертите на Васко Василев във Пловдив и София могат да бъдат закупени от Eventim.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина