КултураНовини

Артисти от Бризбейн, Русе и Пловдив на Electric Orpheus през октомври

Есенното издание на Electric Orpheus се насочва отново към квартал Тракия в Пловдив. На 20 октомври търговският център Форум Тракия се превръща в територия на музиката. Началният час е 20:00 ч., а първите 200 посетители и преди 22 часа ще се възползват от безплатен вход; след 22 часа билетите ще са на цена от 15 лева на място. Това е част от концепцията на организаторите за достъпност до култура в градска среда. Фестивалът Electric Orpheus е част от събитията в програмата на Европейската столица на културата, които работят за разнообразяването на културния живот по квартали и децентрализирането на публики.

Акцент в програмата на есенното издание е гостуването на австралийката Gaff E, която ще направи живо изпълнение, последвано от диджей сет. От българска страна дебют в Пловдив ще направи харизматичната Kopriva. Вечерта ще завърши подобаващо с парти настроение и танцувална селекция от сетовете на TapWATER и Denitza / good vibes. Локацията Форум Тракия, етаж трети, предлага гледка към нощна Тракия, бар, голяма открита тераса, ескалатор и чувство за добър градски живот. Квартал Тракия се слави с уреден градски транспорт, а автобусните линии, които можете да ползвате, за да стигнете до Форума, са: 4 / 9 / 10 / 17 / 18 / 21 / 24 / 25 / 29 / 66 / 93 / 99.

Родена в Бризбейн, Австралия, Gaff E е описвана от световните медии като “най-цветното момиче на музикалната сцена”. Артист, режисьор, модел, DJ и продуцент, Gaff E живее под мотото на Франк Запа: “Съзнанието е като парашут, ако не е отворено, не работи.”

С класическо образование на пианист, цигулар и саксофонист, Gaff E отдавна е превзела световните сцени с цветните си, психеделични и разкрепостени изпълнения: смес от див танцувален пърформанс, дълбок електро бас, космическо диско, пънк и замечтан поп. Съвсем скоро ще излезе нейния нов албум “Get Real”, а през последните години тя дели една сцена с имена като Chicks on Speed, Peaches, Hercules & Love Affair, Charli XCX, Major Lazer и много други.

Gaff E обича модната сцена и често прави живи изпълнения по време на модни ревюта, както и участва като модел в тях. Сред имената на дизайнери, с които е работила, са: Alexander McQueen, Susanne Bartsch, Bas Kosters, Nixi Killick, Alex Noble и много други. Личната й философия за мода е отново разкрепостена: “Облечи се, както се чувстваш.”

Kopriva е соло изпълнител от Русе, България. Ваяна Ташева, под артистичен псевдоним Коприва, създава музика чрез гласа си, използва вокален процесор и различни вокални ефекти в реално време. Тя обича импровизацията и взаимодействието с публиката, което оформя специфичния й стил: trip-hop, liquid d&b, chill out, ethno, ambient, psychedelic, voodoo jazz.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина