Шекспирова Паталеница представя „Венецианският търговец“

Култура Новини

Шекспирова театрална школа „Петровден“ отбелязва 20 години от създаването си

Втората постановка от лято 2019 „Венецианският търговец“ ще бъде представена на 13 юли от 21:00 ч. е  на откритата сцена в ОУ „Константин Величков“, с. Паталеница.

Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов – преподавател по актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Поставял на сцените на театрите в Стара Загора, Пловдив, Варна, Театър „София“, Театър 199, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Театър „Сълза и смях“ и др. Участвал като режисьор в свободни театрални проекти, реализирани в независими пространства.

Сценограф е дългогодишният партньор на театралната школа Теодора Лазарова. Тя е ментор на сценографската лаборатория „Отворени пространства“ – проект, финансиран по Програма Читалища на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“, в допълнение към културния продукт на Шекспирова театрална школа „Петровден“. В него обучаващи се творци в областта на театъра създадоха сценографията на „Венецианският търговец“ през 2018. През 2019 г. проектът ще продължи със създаването на сценографията и за спектакъла „Сън в лятна нощ“ с реж. Тери Фендер.

Екип на „Венецианският търговец” от Уилям Шекспир

Мениджър: Инна Церовска

Режисьор: Калин Ангелов

Сценография и костюми:  Теодора Лазарова

Музикален ръководител: Гьорги Георгиев – Антика

Пластика и танц: Миролюба Ивелин Петрова

Техническо обезпечаване: Ани Зомбори, Ангел Савов, Моника Василска, Илина Грозева

В спектакъла участват студенти от Актьорското училище в Гилфорд към Университета Съри в Англия, обучаващи се в специалността Музика и театър. Песните се изпълняват на живо, а музикалният съпровод е от инструментите цигулка, чело, акордеон, китара, укулеле и перкусии.

В актьорския екип участват:  Константин Икономов, Мария Панайотова, Ивелина Колева, Анатолий Ставрев, Ахмед Юмер, Сава Драгнев, Стефан Зарев, Самуела-Ивана Церовска, Димитър Димитров, Николай Желев, Миролюба Ивелин Петрова, Джесика Стюърт, Едуард Уотчмън, Стоян Додников, Мартина Вълчинова, Гергана Петрова.

Школата „Петровден“ е единствена по рода си в България. 20-годишната ѝ дейност се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти. През изминалата седмица, зрителите успяха да се насладят на спектакъла на студентите на доц. Д-р Пенко Господинов – „Ромео и Жулиета“.

Инициативата се реализира с подкрепата на Община Пазарджик, „Пловдив – Евроепйска столица на културата 2019“, Театрална къща и приятели – ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон – 1909, Еко-комплекс „Флора“  и жителите на с. Паталеница, Младежки дом Пазарджик, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства, Пловдив.

За представленията ще има организиран транспорт от паркинга на магазин „Била“ /бившето „Пени“/, Пазарджик както следва:

–           13 юли – начален час на отпътуване 20:30 ч.

–           26 и 27 юли – начален час на отпътуване 19:30 ч.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.