КултураНовини

Новият филм на Уди Алън “Един дъждовен ден в Ню Йорк” във втория ден на Киномания Пловдив

Извънредна прожекция на “Засукан свят” на Мариус Куркински и детският “Чекър Тоби и тайната на нашата планета” са другите заглавия в събота

Вторият ден на киноселекцията в Lucky Дом на киното започва в 11:00 часа с немския филм за малчуганите “Чекър Тоби и тайната на нашата планета”. Най-голямото приключение на Чекър Тоби започва на пиратски кораб, където той намира послание в бутилка, съдържащо загадка. Ако успее да я разреши, Тоби ще разкрие най-голямата тайна на планетата. Така той тръгва на пътешествие. Най-напред се отправя към Австралия, където се озовава на ръба на действащ вулкан, а след това се гмурка в подводния свят на Тихия океан край Тасмания. С изследователи на климата Тоби преминава през вечния лед на Гренландия, а после се озовава в индийския мегаполис Мумбай. Накрая Тоби осъзнава, че през цялото време е имал решение на пъзела точно под носа си…

От 16:30 часа ще има извънредна прожекция на филма на Мариус Куркински “Засукан свят” с участието на самия Мариус, Камен Донев, Ана Пападопулу и други. Заченат извънбрачно в общество, което не приема това, Милю идва на този свят, въпреки всички. Постоянно на ръба на живота и смъртта, на любовта и омразата, на отмъщението и прошката. Милю – антигероят. Милю – малкият човек. Куцият Милю. В целия си живот се бори със засукания свят, в който живее, и накрая в миг на просветление осъзнава – „Не може то тъй, приискало му се на някого да мре. Път трябвало да се измине! Вяра да се трупа! Живот да се изживее!”

В 18:30 часа е началото на новия филм на Уди Алън “Един дъждовен ден в Ню Йорк” с участието на Тимоте Шаламе, Ел Фанинг и Селена Гомес. Забавен и очарователен, “Един дъждовен ден в Ню Йорк” е най-романтичният филм на Уди Алън от години насам, заснет виртуозно от трикратния носител на „Оскар”, асът на камерата Виторио Стораро. Гетсби Уелс е колежанин от много богато семейство, който не се престарава особено с ученето. Той пристига в Ню Йорк заедно с приятелката си Ашли, която е колкото наивна за света на възрастните и големия град, толкова и предпазлива относно секса и взаимоотношенията. В живота на двамата обаче предстоят събития, които ще ги накарат да се простят с наивността си.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. Цена на билетите за детските филми: 5/7лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина