КултураНовини

Метални скулптури в наследство оставиха младите автори в симпозиума „Код: Криле“

Шест скулптурни композиции оставиха като спомен на жителите на село Лесичево младите творци, част от симпозиума „Код: Криле“. Всеки от шестимата автори създаде една метална творба, която бе презентирана в селото, което се намира приблизително посредата между София и Пловдив. Симпозиумът се проведе в последните дни на септември и началото на октомври и се провежда с финансовата подкрепа на програма „Дебюти“ от Национален Фонд Култура.

Авторите на композициите и техните заглавия са: Александра Ангелова – „Ритъм“, Боян Иванов – „Допир“, Калоян Георгиев – „Рамкиране на тоталното“, Кирил Георгиев – „Полет“, Соня Радева – „Завихряне“ и Станислава Иванова – „Лес“.

Големият стремеж на екипа е проекта „Код:Криле“ симпозиумът да прерастне в традиция, като на всеки две години обединява в себе си участието на млади талантливи хора, които имат нужда от изява, свобода на компзиция и материал, споделиха за „Под тепето“ организаторите. Добрата база на „Стови“ ЕООД, партньорството на Община Лесичово и удобната локация между Пловдив и София в съчетание с нестандартната селска среда за експониране е успешната формула, чийто краен резултат е повече от видим и може да прерастне в международна изява, добавят организаторите на „Код: Криле“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина