КултураНовини

Куклен театър в библиотеката

Приказка за Часовника на щастливото време“ е провокирана от рисунки на тема „Любим герой“ и децата сами написват пиесата

Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив се превръща в сцена от  Ателие „Наталини“ за представянето на куклен спектакъл „Приказка за Часовника на щастливото време“ днес от  18 часа.

Ателие „Наталини“ работи от три години с деца от 4 до 15 години, а ръководител е Наташа Начева. В него те се занимават с рисуване и вече имат две изложби в Пловдив. Идеята за  „Приказка за Часовника на щастливото време“ е провокирана от рисунки на тема „Любим герой“ и децата сами написват пиесата. С помощта на Меглена Илиева създават куклите и декорите. С усърдие и ентусиазъм децата репетират ролите.

Пиесата се занимава с въпроса „Защо човек, който не носи часовник е щастлив?“ И децата премислят отговора, че може би това е така, защото не се подчинява на безмилостното тик-так… Щастливото време е спасено от злодеите Лунчо, госпожа Гъбина и господин Габон. Така остава повече време за приятелите и посланието за по-малко втренчване в телефоните и часовниците, което ще спаси времето и ще направи хората по-добри и щастливи.

Малките творци се надяват с тази пиеса да зарадват родители, близки, приятели и всеки, който откликне на поканата им за представлението.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина