КултураНовини

Космически пейзажи в сградата на Общински съвет  

Художникът Деян Иванов – Маргуш от Северна Македония подреди изложба „Космически пейзажи” във фоайето на сградата на Общински съвет – Пловдив. Осъществяването на изложбата бе и своебразният подарък за него от Пловдивското дружеството на художниците, тъй като откриването ѝ на 4-ти декември съвпадна с неговия рожден ден.

Деян е изключително активен творец, наред с ангажиментите му покрай Македонското дружество на художниците. Радваме се, че той избра Пловдив за своята следваща изложба и то в деня на своя личен празник, сподели Снежана Фурнаджиева – председател на Дружеството на пловдивските художници по време на откриването.

„Страхотният му усет към композиция, баланс, абстракция, която е трудна за постигане, могат да бъдат видени във всяко едно негово платно. Това ниво на абстракция, което той е постигнал е сложно, дълбоко, едно цветово изригване, което ражда естетиката на сътворението“, допълни тя.

По думите й, в картините може да се долови усещане за спокойствие, равновесие, което вероятно авторът носи в сърцето си, защото няма как да създадеш нещо толкова прекрасно, ако не го носиш в сърцето си.

Зам.-председателят на Общински съвет – Пловдив Евелин Парасков, който също присъства на церемонията, сподели, че е радостен от поредната изложба, която се открива в сградата на местния парламент.

„Искрено се радвам, когато Дружеството на пловдивските художници подрежда поредната си изложба в сградата на Общински съвет Пловдив. Това създава едно различно усещане и дух в тази иначе скучна сграда. Използвам случаят да честитя рождения ден на автора и да му благодаря, че е избрал именно Пловдив, за да отбележи своя личен празник, показвайки прекрасните си творби“, каза Парасков.


Самият автор благодари за оказана чест да е сред приятели и да може да покаже своите творби.

„Благодарен съм, че дойдохте и ми оказвате честта да покажа своите творби в Пловдив в този специален за мен ден. Използвам случая отново да поканя Дружеството на пловдивските художници да ни гостува в Северна Македония“, каза Деян Иванов.

Изложбата може да бъде видяна в изложбената зала на Общински съвет през целия декември.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина