КултураНовини

Извънредни прожекции на Киномания

Робърт Редфорд за последно като актьор в “Старецът и оръжието” и “Светът е твой” с Изабел Аджани и Венсан Касел днес на Киномания в Пловдив  

Поради огромния интерес – извънредни прожекции на „Всички знаят“ и „Ван Гог: Пред портите на вечността

За “Старецът и оръжието”, който можете да гледате от 18.30 часа Робърт Редфорд обяви, че това ще бъде последният му филм като актьор. Като такъв очарователното забавно криминале за елегантния банков обирджия Форест Тъкър e идеално попадение за една наистина легендарна кариера, Тъкър от своя страна, също е легенда: приветлив и кротък възрастен мъж, извършил последния си обир на 78-годишна възраст, увенчавайки кариера, превърнала го в един от най-скандалните банкови обирджии от миналия век. А това, че е и един от най-великите бегълци от затвори – измъквал се е успешно 18 пъти, плюс други 12 провала – добавя още блясък към неустоимата му личност. Редфорд залага на цялото си очарование, за да разкаже история за изпечен престъпник, когото дори полицията признава като изтънчен джентълмен с неподражаем стил. Незаслужено забравената носителка на „Оскар” Сиси Спейсик също е в стихията си като последният обект на любовен интерес за Тъкър, а Кейси Афлек играе полицаят, зарекъл се да го вкара зад решетките.

В 20.45 часа Киномания продължава с френската екшън-комедия “Светът е твой” с Изабел Аджани и Венсан Касел. Франсоа иска да бъде наркодилър. Надява се да оцелее достатъчно дълго, за да спести и да стане търговец на любимите си близалки. Но тъкмо преди да подпише мечтания договор разбира, че майка му Дани – непоправима комарджийка и от време на време клептоманка, е изхарчила всичките му спестявания. Франсоа е принуден да направи „една последна сделка”, за да заработи нужните му пари. Една доста странна банда – състояща се от въпросната майка, бившия му доведен баща, детската му любов и двама приятели на име Мохамед – се впуска в действие.

Поради големия интерес ще бъдат направени извънредни прожекции на филмите – “Всички знаят” с Пенелопе Круз и Хавиер Бардем в събота (24.11) от 18.45 часа и  “Ван Гог: Пред портите на вечността” в четвъртък (29.11) от 20.30 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина