КултураНовини

Бургаската опера играе в Пловдив

Гостува с мюзикъла „Целуни ме, Кейт!”, носител на наградата „Тони“ за най-добри текст и музика

Мюзикълът  от Коул Портър „Целуни ме, Кейт!“, по мотиви от комедията „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир, пловдивчани могат да видят само на 25 ноември от 19 ч. в Дом на културата  „Борис Христов”. Диригент е Цанислав Петков, солисти са Марчо Апостолов – гост в ролята на Фред Греъм (Петручо)  и Еделина Кънева – гост, в ролята на Лили Ванеси (Катерина). Участват оркестър, хор и балет на Държавна опера – Бургас.

„Целуни ме, Кейт!” (с оригинално заглавие “Kiss me, Kate!”) е мюзикъл, написан през 1948 година от съпрузите Бела и Самюъл Спивак. Портър е един от най-значимите американски композитори.   Официалната бродуейска премиера на „Целуни ме, Кейт! се е състояла на 30 декември 1948 година и се е играла в продължение на деветнадесет месеца.

Това е най-хитовото произведение на Коул Портър,  играно повече от 1 000 пъти на Бродуей.  Портър печели наградата „Тони“ за мюзикъл и за най-добри текст и музика.

Представлението по музика на американския композитор ще даде възможност на почитателите на интригуващите сюжети да се насладят на редуване на комични ситуации с криминална завръзка и неочаквани заговори и да проследят емоционалния сюжет на мюзикъла.

Солистите  ще разкажат чрез средствата на изкуството вълнуваща история с драматични обрати и щастлив край.

Премиерата на спектакъла бе на закриването на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ на 4-ти септември 2019 г. на сцената на Летен театър – Бургас.

Билети се продават в Билетен център пред Община Пловдив, за справки: 0887 42 42 40.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина