Безплатни обучения по творческо писане, журналистика и копирайтинг

Култура Новини

4 безплатни обучения за ученици и студенти ще се проведат този април в рамките на фестивала „Младият Пловдив чете“. Мястото е Младежки център Пловдив. Мотото е „Да видим света през думите. Да градим с думите светове.“

Първият модул включва обучение по журналистическо писане и копирайтинг и ще се състои на 13 април. Вторият модул включва творческо писане – поезия и проза и е планиран за 20 април. Записването е до 31.03 на мейл: plovdivchete@gmail.com, като се посочва възраст и избран  курс.

Обучители:

Радо Иванов – дългогодишен журналист и директор „Новини“, пиар, ще запали участниците в курса по журналистика с хъс към работата и ще ги запознае с най-добрите стандарти в нея.

Иванка Могилска – писател и един от най-добрите копирайтъри у нас ще сподели опит, знания, тайни от кухнята с всички участници в обучението.

Ина Иванова, също писател и филолог, ще запознае участниците с предизвикателствата при писането на проза.

Писателят Петър Чухов се заема с нелеката задача в рамките на два часа да обясни различни техники и вдъхновения за писането на поезия.

Линкове за обученията в блога „Пловдив чете“.

Ето какво послание отправят организаторите и водещите на обученията:

И какво да правиш до април?

– Наблюдавай непрестанно. Всичко е интересно!
– Наблюдавай емоционално, не се бой да съпреживяваш!
– Искаш ли да си направиш тефтерче с идеи? Някои от тях ще ти свършат работа.
– Чети! Чети много и с радост. Чети новите книги в жанровете, които те интересуват!
– Винаги си задавай въпроса „Защо”.

„Младият Пловдив чете“ е част от Литературен фестивал „Пловдив чете“ и се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2019 година.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.