Подтепето

криминале

21 Дек, 2016

Задържаха четирима мъже за разпространение на амфетамин

Откритото количество наркотично вещество надхвърля 8 кг. на обща стойност почти 250 хиляди лева

Окръжна прокуратура Пловдив преведе акция, съвместно с ГД БОП София и „Криминална полиция“. Самата акция се проведе на 14-ти декември, като в резултат на действията на служителите, са задържани трима мъже на възраст между 36 и 42 години. Те са заловени на автомагистрала „Тракия“, когато подготвяли сделка за 8 кг. амфетамин. Срещу тях са повдигнати обвинения за държане на наркотични вещества с цел разпространение и съучастие на наркотици в изключително големи размери.

Спрямо всеки един от тях, с определение на Окръжен съд – Пловдив от 18.12.2016 г., е била определена мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Стойността на намерените и иззети наркотични вещества възлиза на над 248 000 лева.

Вчера , 20.12.2016 г., в София, по същото дело, е бил задържан още един мъж на 49 години, съпричастен към извършване на престъпленията, предмет на разследване. В дома му са били намерени иззети малко количество кокаин и „мостри” на таблетки амфетамин. Към момента същият е задържан по реда на Закона за МВР за срок от 24 часа. Предстои спрямо него да бъдат повдигнати обвинения и да бъде поискано вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Преди пристъпване към задържане на четиримата, разработката на ГД БОП – София е продължила над месец и половина. Разследването по случая продължава.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини