Въвеждат спешни мерки по пътя за Пловдив – Пещера

Криминале

Мобилни камери за скорост, засилен контрол и прочистване на избуяла растителност са първоначалните  

За отишлата си година 8 души са намерили смъртта си само на територията на Община Стамболийски от третокласния път

Други 72 са ранени в близо 50 катастрофи там през 2017

Експерти от полицията, местната власт и областно пътно управление анализират състоянието на преминаващия през Пловдивска област участък от третокласен републикански път Пазарджик – Пещера с цел да се набележат конкретни мерки за подобряване безопасността на движението.  Инициативата е на директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Атанас Илков и областния управител на Пловдивска област Здравко Димитров. На работната срещата присъстваха също и заместник-кметът на Община “Стамболийски”, кметовете на град Кричим и селата Йоаким Груево, Кадиево, Куртово Конаре, Оризари, началникът и служители на РУ – Стамболийски, инспектори  от пловдивския сектор “Пътна полиция” и представители на Областно пътно управление.

По време на разговорите бяха обсъдени редица възможности за подобряване безопасността на движение и предотвратяване на тежки пътни произшествия по преминаващия през Пловдивска област участък от третокласния републикански път Пазарджик – Пещера /ІІІ-375/.  В краткосрочен план от Областно пътно управление бе поет ангажимент за своевременно прочистване на крайпътната растителност. Готовност за насищане с полицейски екипи, засилен контрол над скоростта с помощта на мобилни видеокамери и строги санкции спрямо нарушителите бяха заявени от директора на областната дирекция на МВР. За осъществяване на проекти в дългосрочна перспектива за евентуално изграждане на възпрепятстващи съоръжения, кръгови движения, светофарни уредби и сигнализация, бе създадена организация да стартира оглед на пътната отсечка. След задълбочен анализ на състоянието й от експертна комисия с представители на полицията, местната власт и пътно управление, ще бъдат разгледани конкретни предложения и възможности за тяхното финансиране. 

Според статистика от сектор “Пътна полиция”, на територията на Община “Стамболийски” през 2017 година са регистрирани 48 пътнотранспортни произшествия с 8 загинали и 72 ранени. В сравнение с предходната 2016 година се отчита спад на катастрофите с 20 и на ранените – с 23, а броят на жертвите е запазил същата стойност.
За същия период в прилежащия участък, от 16 км до 23 км, на третокласния републикански път ІІІ-375 /Пазарджик – Пещера/ са възникнали 15 катастрофи с 7 жертви и 19 пострадали, като за 2016 година е имало 13 ПТП с 5 загинали и 20 ранени.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.