Военнотранспортен самолет C-27J „Спартан“ е аварирал на Граф Игнатиево

Криминале

снимка: pan

Няма пострадали, нанесени са материални щети по самолета

По случая се води разследване

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на българските ВВС е претърпял инцидент на авиобаза Граф Игнатиево, край Пловдив. Според официалната информация от властите това е станало на земята по време на тренировъчни полети в петък след обяд. Сайтът на ВВС съобщава, че силен вятър е наклонил на едната страна самолета по време на рулиране на пистата, нанесени са щети на крилото и витлото. Според специализираното издание "Аеро" машината е ударила земята с края на полукрилото си и с витлото. Това са едни от последните полети на единствената останала летяща машина – борд 073.

Има сериозни поражения по самолета. Няма пострадали при инцидента – нито във вътрешността на борда на самолета, нито на земята. Води разследване. Със случая е натоварено специализираното звено на „Военна полиция“, съобщиха от Министерство на отбраната.  

Военно – окръжна прокуратура се е сезирала, започнало е досъдебно производство. Според предварителните данни става дума за сериозен инцидент, а не за катастрофа или авария.

Инцидентът наподобява двата случая от 2008 г. Тогава през март и през юли борд 071 пострада по аналогичен начин – първо при излитане от летище София, а след това при кацане на летище Варна.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.