Подтепето

криминале

02 Ян, 2018

Умишлен палеж на Мазда възпламени и къща на улица „Волга”

В постройката живее семейство с две малки деца, по чудо няма пострадали

Умишлен палеж на Мазда 5 възпламени и къщата, до която автомобилът е бил паркиран на улица „Волга”. По чудо няма пострадали при огнения атентат срещу 40-годишния собственик на возилото. Пламъците лумнали малко преди полунощ, а колата била паркирана непосредствено до къщата, под единия от прозорците, където 40-годишният мъж живее със съпругата си, двете си малки дечица на 4 и 6 години и техния дядо.

Абсолютно чудо е, че по това време е имало будни хора в едноетажната сграда, които забелязват, че колата им отвън гори. Втурвайки се навън да гасят пожара, виждат хвърлена под колата горяща автомобилна гума с буркани със запалителна течност. Въпреки, че на помощ се притекоха хора, които живеят на същата улица, пожарът се разгоря изключително бързо и обхвана и къщата, разказва очевидец пред Под тепето.

След двучасова борба на пожарникарите, огнената стихия е бил овладяна и разпространението й по околните къщи било предотвратено. Колата изгоряла до основи, както и фасадата на къщата и половината покрив. Все още не е ясно какви са причините за огненото нападение. Случаят се разследва.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

08 Ян, 2018

Арестуван е 54-годишен пловдивчанин за умишлен палеж на кола в центъра на града

Криминално проявен е подпалил "Мазда" на ул.“Волга“, а при пожара по чудо оцеля семейството в съседната къща

Извършителят на умишления палеж на лек автомобил „Мазда 5“, от който пламна и къщата, до която колата бе паркирана на улица „Волга” по новогодишните празници, е установен и задържан от пловдивски криминалисти. Както Под тепето ви разказа, пламъците лумнали малко преди полунощ на Стефановден. Абсолютно чудо е, че по това време е имало будни хора в едноетажната сграда, които забелязват, че колата им отвън гори. След двучасова борба на пожарникарите, огнената стихия е бил овладяна и разпространението й по околните къщи било предотвратено. Колата изгоряла до основи, както и фасадата на къщата и половината покрив. В къщата живее 40-годишният собственик на маздата ...

» повече