Подтепето

криминале

19 Ян, 2018

Трима мъже са задържани за телефонна измама при спецакция

Рецидивистите са събирали пари от името на народен представител

Операцията е на ГДНП, СДВР и ОДМВР – Пловдив, проведена е под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив

Трима мъже са задържани в столицата при специализирана полицейска операция на сектор „Измами“ от Главната дирекция „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР-Пловдив след реализирана телефонна измама. Според информацията на сайта на ОД на МВР - Пловдив задържаните са Б.М. /48 г./, Д.С. /35 г./, криминално проявен с регистрации за кражби, измами, изнудване, хулиганство и осъждан, и П. П. /54 г./ и тримата от София.

По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Пловдив. Двама от мъжете са задържани в паричния салон на Централната поща в столицата, в момента на получаване на инкриминираната сума, а третият, който се е явявал техен шофьор – пред сградата. Мъжете са действали по схемата „Събиране на дарения“, като са се представяли от името на заместник-министър. При последвалите процесуални действия, у тях са намерени и иззети вещи и предмети, свързани с осъществяваната от лицата престъпна дейност.

Установено е, че тримата са съпричастни и към друг подобен случай, в който са събирали пари от името на народен представител. 

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

19 Ян, 2018

Бизнесмен изгорял с 1250 лева по молба на „заместник – министъра на енергетиката“

Обадили му се по телефона да изпрати пари за благотворителност по пощата

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за опит за измама

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже - Данчо С., на 35 г., и Борислав М., на 48 г., за опит за измама след предварителен сговор, като по отношение на първия е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 211 във връзка с чл.210 ал.1 т.2 във връзка с чл.209 ал.1 във връзка с чл. 18 във връзка с чл. 29 ал. 1 буква А от Наказателния кодекс и деянието е извършено в условията на опасен рецидив, а по отношение на втория обвинението е по чл. 210 ал.1 т.2 във ...

» повече