Подтепето

криминале

12 Апр, 2018

Продължава проблемът със софтуера на МВР

В КАТ Пловдив и днес не работят с граждани

Тази сутрин в сектор "Пътна полиция" Пловдив е преустановено обслужването на граждани, свързано с регистрация на моторни превозни средства. Причината е възникнал технически проблем. Специалисти работят по отстраняването му, съобщиха и днес от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив.

Всъщност проблемът е от сряда сутринта, а вчера имаше „техническа неизправност“ със софтуера на МВР на всички ГКПП-та в страната, както и с програмните продукти на Пътна полиция на национално ниво.  

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

11 Апр, 2018

Софтуер блокира границите и работата на полицията

Снимка: Булфото, архив

Поради възникнал технически проблем работата на граничните контролно-пропускателни пунктове и на секторите „Пътна полиция“ в столицата и в страната временно е затруднена. На места по граничните пунктове има образувани колони от чакащи автомобили, а в секторите на Пътна полиция не може да се извършва регистрация и пререгистрация на автомобилите. Предприети са действия за отстраняване на проблема.

» повече
17 Ян, 2018

Какво трябва да направиш, за да (не) си подновиш книжката в КАТ(гр.Пловдив)!

Адвокат Атанас Костов

Ден първи - понеделник. Решавам да си подновя книжката, която изтича. Тръгвам към КАТ точно след обедната почивка, към 13.30, защото презюмирам сутрешните кафета на администрацията и обедната им почивка, които се свещени и не трябва току - така да бъдат нарушавани. Попадам в двора на КАТ и откривам, че липсва каквато и да е писмена информация по темата “подновяване на свидетелство за правоуправление” - например определено за целта информационно табло или нещо подобно. Адвокат съм, но познаването на законите не върши работа в борбата с дезинформацията oт страна на българската администрация и започвам “да се оправям сам”, като звъня на жена ми. Тя прочита някакви форуми в интернет и ме уведомява, че ми трябва “медицинско, синия талон, книжка ...

» повече
29 Дек, 2017

КАТ работи до обяд

Поради приключване на финансовата година на 29 декември банковият офис в сектор “Пътна полиция“ в Пловдив ще работи до 13.00 часа. В тази връзка се препоръчва на гражданите, които възнамеряват да плащат глоби по Закона за движение по пътищата, да направят това по възможност в предобедните часове. До края на работното време такси по всички административни услуги могат да бъдат внасяни чрез ПОС терминалните устройства на гишетата в сектора.

» повече
25 Апр, 2017

Нови правила в КАТ Пловдив: Един човек регистрира само една кола

Въведен един вход и един изход за преминаване

Паркирането пред сградата през нощта е забранено, заради пазенето на места

За подобряване качеството на административните услуги в сектор “Пътна полиция” и предотвратяване на възможни злоупотреби, свързани с регистрацията на автомобили, са предприети редица действия от страна на ръководството на ОДМВР – Пловдив. Променен е начинът за обслужване на гражданите, чакащи за регистрация на моторни превозни средства. Прекратена е практиката едно лице да прави регистрация на повече от един автомобил. Заявлението за регистрация се издава, след като водачът се яви с конкретния автомобил пред самото гише за регистрация, като е въведен един вход и един изход за преминаване.

С оглед избягване на предварително обособяващи се опашки пред сградата на сектора, от началото на ...

» повече