Повече превенция срещу футболното хулиганство и задължителна охрана на мачовете от полиция, предписа бивш вътрешен министър в Пловдив

Криминале

 

Ако имаше полиция на стадиона, нямаше да се стигне до ексцесии

Цветанов обвини организаторите на срещата за случилото се

Повече превантивни мерки, това е пътят за справяне с футболното хулиганство, заяви и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в Пловдив по повод снощното меле на мача между фенове на ЦСКА и Локомотив.

Ако имаше полиция на стадиона, нямаше да се стигне до тези ексцесии, категоричен е Цветанов, който заяви, че вина за инцидентите имат организаторите на срещата. Трябвало е да се съгласуват охранителните мерки с органите на МВР и мачът да се охранява от полицията. При наличието на сериозна подготовка, превантивна работа и по-голямо полицейско присъствие, нямаше да се стигне до бой след мача. Органите на реда щяха да го предотвратя, коментира още депутатът, който е в града като зам.-председател на ГЕРБ, за да участва в двудневна конференция в хотел "Империал".

Форумът е озаглавен „Есенен колоквиум за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация“ и се организира от Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер”. Цветанов ще говори пред участниците на тема „България – територия на сигурност и свързаност. Управленската програма на ПП ГЕРБ – национална политика с четиригодишен хоризонт и посока Западни Балкани”.

Очаква се в работата на двудневната конференция да се включат утре министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов и други.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.