Подтепето

криминале

27 Ноев, 2017

Повече превенция срещу футболното хулиганство и задължителна охрана на мачовете от полиция, предписа бивш вътрешен министър в Пловдив

 

Ако имаше полиция на стадиона, нямаше да се стигне до ексцесии

Цветанов обвини организаторите на срещата за случилото се

Повече превантивни мерки, това е пътят за справяне с футболното хулиганство, заяви и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в Пловдив по повод снощното меле на мача между фенове на ЦСКА и Локомотив.

Ако имаше полиция на стадиона, нямаше да се стигне до тези ексцесии, категоричен е Цветанов, който заяви, че вина за инцидентите имат организаторите на срещата. Трябвало е да се съгласуват охранителните мерки с органите на МВР и мачът да се охранява от полицията. При наличието на сериозна подготовка, превантивна работа и по-голямо полицейско присъствие, нямаше да се стигне до бой след мача. Органите на реда щяха да го предотвратя, коментира още депутатът, който е в града като зам.-председател на ГЕРБ, за да участва в двудневна конференция в хотел "Империал".

Форумът е озаглавен „Есенен колоквиум за дигитална сигурност и култура, културно-историческо наследство и дигитализация“ и се организира от Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер”. Цветанов ще говори пред участниците на тема „България – територия на сигурност и свързаност. Управленската програма на ПП ГЕРБ – национална политика с четиригодишен хоризонт и посока Западни Балкани”.

Очаква се в работата на двудневната конференция да се включат утре министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов и други.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

27 Ноев, 2017

Руснак фен на Спартак Москва предизвикал боя на Локо Пд - ЦСКА

Един от задържаните привърженици на Локо е издирван в Чехия

Ще се проведат срещи с футболните клубове, за да се предотвратят подобни инциденти

11 лица са задържани от полицията след ексцесиите на срещата Локомотив Пловдив - ЦСКА. 6 от тях са привърженици на Локомотив, а 4 на столичния ЦСКА. Един от тях - основният провокатор на боя пък е руснак - фен на Спартак Москва. Той е присъствал на двубоя по покана на феновете на Локо Пловдив. Това разкри шефът на ОД на МВР Пловдив Атанас Илков на специален брифинг днес.

На видеозаписите се вижда как руснакът е прескочил загражденията на централния сектор на стадион "Локомотив" и тръгва към агитката на гостите. След това двете агитки нахлуват на пистата, като "черно-белите" просто прескачат ...

» повече