Подтепето

криминале

14 Окт, 2017

Полицейският шеф взел подкупа пред районното, прибран в цигарена кутия

Камерата пред входа на III РУ в Кършияка заснела предаването на парите от ало измамниците

Двама топ адвокати защитават „Шефе“ – арестуваният зам.-началник на районно управление в Пловдив

Красимир Елдъров се яви днес в Окръжен съд  – Пловдив като защитници на  началника на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление Стоян Павлов и поиска отлагане на делото за постановяване на мярка за неотклонение, за да се запознае с материалите.

Припомняме, че зам.-началникът на районното в Кършияка бе арестуван преди три дни заради подозрение, че участва в схема за телефонни измами. Ден по-късно Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов в извънреден брифинг разкри как мулетата от престъпна схема за телефонни измами се отчели с 300 лева на зам.-началника на Трето районно след поредната ужилена старица и го наричали „Шефе“.

Прокурорът Борис Мендев разкри днес, че доказателства за това, че полицаят е взел подкуп от телефонните измамници има много, включително признания на мулетата, сересета и най-вече запис от камера, монтирана на входа на Трето РУП.  Оказва се, че зам.-шефът е взел 300-тата лева, от измама за общо 1300 лв, пред самото районно. „Все пак нотка на конспиративност е спазена, тъй като мулетата са предали парите в празна кутия от цигари.“

Участниците в схемата, свидетелстват за поредица от срещи между тях  и шефа Павлов. Само видеокамерата пред Трето районно е заснела две такива срещи, при едната е документирана размяната.

От държавното обвинение признаха, че все още не е ясно дали е взимал пари и при други измами. В полицаят е обвинен само за 300 лв. подкуп към момента. Наказанието, предвидено в закона за това престъпление, е от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Припомняме още, че преди няколко дни  окр. прок. Румен Попов заяви, че към тях са се  изсипали поредица от сигнали за престъпления по служба, касаещи Стоян Павлов, които се проверяват много сериозно.  

Продължава издирването на един свидетел, избягал след като е разбрал от медиите за ареста на „шефа“.

Още не е изяснено защо измамниците са наричали полицая „шефе“, дали защото е началник в РУП, или защото е шеф на престъпна група.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 302 ал.1 т.1 пр. 2 б. „А“ във вр. с чл. 301 ал.1 от НК за това, че на 3.10.2017 г. в гр. Пловдив като длъжностно лице – полицейски орган – Началник на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление на ОД на МВР – Пловдив е приел дар – паричната сума от 300 лева, за да не извърши действия по служба, вменени му по Закона на МВР.

Очаквайте подробности

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

16 Окт, 2017

Пълна проверка на Трето районно в Пловдив

Зам-шефът е отстранен от длъжност, докато трае разследването

Вътрешният министър: Искам да помоля нашите родители - не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!

Пълна проверка на Трето районно управление на полицията към ОД на МВР – Пловдив е назначена от вътрешното ведомство. Това съобщи ресорният министър Валентин Радев в столицата.

Той обяви, че лично е разписал заповедта за отстраняване от длъжност на началника на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление Стоян Павлов, който беше задържан за подкуп и срещу него има подозрения, че е осигурявал полицейски  чадър над ало измамници. "Ще бъде разследван случаят, ще се установи той каква вина им, доколко има. Дотогава е отстранен от длъжност", допълни Радев.

Министърът спомена, че МВР обмисля да направи видео клипове ...

» повече
12 Окт, 2017

Телефонните измамници наричали „шефе” арестувания полицай Стоян Павлов

Мулетата от престъпната схема се отчели с 300 лева на зам.-началника на Трето районно след поредната ужилена старица

След задържането на Павлов потекли много сигнали за други негови нарушения по служба

Теч на информация уплашил един от свидетелите по вътрешното разследване

Мулетата от схема за телефонни измами наричали „шефе” арестувания полицай Стоян Павлов. Това разкри окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов в извънреден брифинг по скандалния случай, опетнил сериозно имиджа на пловдивската полиция. Топ обвинителят подчерта, че само може да гадае защо телефонните измамници се обръщали с „шефе” към Павлов- дали защото е бил началник в Трето или е част от жаргона на бандитите. Засега няма данни служителят на МВР да е участвал пряко в измамите или да ги ...

» повече
11 Окт, 2017

Арестуваха полицейски шеф от Пловдив за участие в схема за телефонни измами

Зам.-началникът на Трето РУП в Пловдив Стоян Павлов е арестуван заради подозрение, че участва в схема за телефонни измами. Началникът на полицията в Пловдив потвърждава информацията, но отказва подробности заради течащото разследване, съобщи БНТ.  По случая вече е образувано следствие в Окръжна прокуратура.

Павлов е арестуван от служители на Вътрешна сигурност. Арестът идва след серия телефонни измами, при които възрастни пловдивчани бяха ужилени с хиляди левове. При акция на полицията преди няколко дни бяха задържани шестима телефонни измамници, от които двама остават в ареста.

Стоян Павлов дълги години е бил служител на сектор "Издирване", след това е прехвърлен в Трето районно. През 2012 г. работи като районен инспектор. По това време са запалени двата автомобила на семейството му. 

 

» повече
10 Окт, 2017

Арестуваха „полицаи” за телефонна измама

Тримата задържани ужилили старица, след като се представили за служители на МВР, борещи телефонните измами  

Трима мъже бяха арестувани за поредна телефонна измама в Пловдив. Бандитите ужилили старица с легендата, че са полицейски служители, които организират акция за залавянето на телефонни измамници. Районна прокуратура-Пловдив вече привлече като обвиняеми Васил Ц., на 26 г., Росен Ц, на 22 г., и Калин Д., на 65 г.

На 4 октомври в Пловдив, обвиняемите Васил Ц. и Росен Ц. се обадили по телефона на 73-годишна жена и се представили за полицейски служители. Те обяснили, че в момента се извършва акция по задържането на телефонни измамници и за да бъдат заловени, трябвало да предаде веднага всичките си спестявания, които щели да й бъдат върнати по-късно ...

» повече
09 Окт, 2017

Банката на баба систематично се източва през терасата и някой нехае

45 000 лева за 4 дни „изтеглиха“ от дюшеци и буркани на възрастни пловдивчани

Това може да спре, ако всеки говори с възрастните си близки и съседи

Таня Грозданова

За „ало“ измамите се говори от години, извършват се еждневно, а заловените престъпници се броят на пръстите на двете ръце. Въпреки медийния шум и десетките напомняния от страна на МВР нещата ескалират. Има ли начин това да спре?!

Само за три-четири дни през изминлата седмица седмина възрастни пловдивчани се разделиха с общо 45 000 лева по схемата „помощ за полицията в залавяне на телефонни измамници“. Най-младата жертва на източване е на 74 години, а най-възрастният е на 87.

Няма ден от 2 до 5 октомври, в който хиляди левове, кътани в ...

» повече