Полицейският шеф взел подкупа пред районното, прибран в цигарена кутия

Криминале

Камерата пред входа на III РУ в Кършияка заснела предаването на парите от ало измамниците

Двама топ адвокати защитават „Шефе“ – арестуваният зам.-началник на районно управление в Пловдив

Красимир Елдъров се яви днес в Окръжен съд  – Пловдив като защитници на  началника на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление Стоян Павлов и поиска отлагане на делото за постановяване на мярка за неотклонение, за да се запознае с материалите.

Припомняме, че зам.-началникът на районното в Кършияка бе арестуван преди три дни заради подозрение, че участва в схема за телефонни измами. Ден по-късно Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов в извънреден брифинг разкри как мулетата от престъпна схема за телефонни измами се отчели с 300 лева на зам.-началника на Трето районно след поредната ужилена старица и го наричали „Шефе“.

Прокурорът Борис Мендев разкри днес, че доказателства за това, че полицаят е взел подкуп от телефонните измамници има много, включително признания на мулетата, сересета и най-вече запис от камера, монтирана на входа на Трето РУП.  Оказва се, че зам.-шефът е взел 300-тата лева, от измама за общо 1300 лв, пред самото районно. „Все пак нотка на конспиративност е спазена, тъй като мулетата са предали парите в празна кутия от цигари.“

Участниците в схемата, свидетелстват за поредица от срещи между тях  и шефа Павлов. Само видеокамерата пред Трето районно е заснела две такива срещи, при едната е документирана размяната.

От държавното обвинение признаха, че все още не е ясно дали е взимал пари и при други измами. В полицаят е обвинен само за 300 лв. подкуп към момента. Наказанието, предвидено в закона за това престъпление, е от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Припомняме още, че преди няколко дни  окр. прок. Румен Попов заяви, че към тях са се  изсипали поредица от сигнали за престъпления по служба, касаещи Стоян Павлов, които се проверяват много сериозно.  

Продължава издирването на един свидетел, избягал след като е разбрал от медиите за ареста на „шефа“.

Още не е изяснено защо измамниците са наричали полицая „шефе“, дали защото е началник в РУП, или защото е шеф на престъпна група.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 302 ал.1 т.1 пр. 2 б. „А“ във вр. с чл. 301 ал.1 от НК за това, че на 3.10.2017 г. в гр. Пловдив като длъжностно лице – полицейски орган – Началник на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление на ОД на МВР – Пловдив е приел дар – паричната сума от 300 лева, за да не извърши действия по служба, вменени му по Закона на МВР.

Очаквайте подробности

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.