Пълна проверка на Трето районно в Пловдив

Криминале

Зам-шефът е отстранен от длъжност, докато трае разследването

Вътрешният министър: Искам да помоля нашите родители – не се лъжете, полицията не работи с ваши пари!

Пълна проверка на Трето районно управление на полицията към ОД на МВР – Пловдив е назначена от вътрешното ведомство. Това съобщи ресорният министър Валентин Радев в столицата.

Той обяви, че лично е разписал заповедта за отстраняване от длъжност на началника на сектор „Охранителна полиция“ в III Районно управление Стоян Павлов, който беше задържан за подкуп и срещу него има подозрения, че е осигурявал полицейски  чадър над ало измамници. "Ще бъде разследван случаят, ще се установи той каква вина им, доколко има. Дотогава е отстранен от длъжност", допълни Радев.

Министърът спомена, че МВР обмисля да направи видео клипове с различните сценарии за измами и мощна разяснителна телевизионна кампания.

"Искам да помоля нашите родители – не се лъжете, полицията не работи с ваши пари! Ако трябва да даваме пари, които да бъдат маркирани – ние ще ги дадем на Вас. Не се лъжете, че някой иска да ги дадете, за да помагате на МВР. Няма такъв случай. Никога не сме работили така и няма да работим. Не вярвайте!", заяви Радев.

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.