Подтепето

криминале

25 Май, 2018

Пиян пазарджиклия изхвърча от новото кръгово до КЦМ

Задържан е за 24 часа

Автомобил Мерцедес е изхвърчал тази нощ в канавка на пътя-убиец Пловдив – Асеновград. Сигналът е подаден около 1.20 часа след полунощ  днес, съобщиха от полицията в Пловдив.

При преминаване в ново кръгово кръстовище край КЦМ лекият автомобил е излязъл извън пътя и е попаднал в канавка. Колата управлявал 25-годишен мъж от Пазарджик. На шофьора е оказана медицинска помощ.

Проверката с дрегер установила, че е употребил алкохол, отчетени са 1,61 промила.

Пазарджиклията е задържан в ареста за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

20 Юни, 2018

Готов е проектът за локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград

Проектантите от „Пътпроект“ предоставиха на трите общини Куклен, Родопи и Асеновград готовия проект за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград. Това стана на поредната оперативка, проведена в Областна администрация – Пловдив. 

Проектът трябва да бъде разгледан, гласуван и приет на извънредни сесии на общинските съвети, които кметовете на трите общини трябва да инициират, след което той ще бъде дарен на областния управител, който от своя страна ще го предостави на АПИ до 26 юни.

В най-кратък срок трябва да започне процедирането и изпълнението на проекта по изграждане на локалните платна, за да може той да се реализира успоредно с основното трасе.

» повече
17 Май, 2018

Транспортната блокада започна край Пловдив

Над 200 тира и тежкотоварни камиони блокираха пътя Пловдив - Асеновград около разклона за село Крумово около 9.20 часа днес. Те се подготвяха да отпътуват за националния протест на превозвачите в София. Автомобилния трафик в района е силно затруднен и са се образували километрични задръствания.

Областният управител Здравко Димитров и старши комисар Атанас Илков се срещнаха с представителите на фирмите от транспортния бранш в областта, които днес участват в протестното шествие против пакета от мерки на ЕС, който според тях ще доведе до огромни загуби. В момента близа 200 тира са разположени по пътя Пловдив-Асеновград. Те са окичени със български знамена и транспаранти, на които пише „ЕС, не убивай транспорта в България“ . Протестът ще продължи до 14.00 часа

 Снимки ...

» повече
08 Мар, 2018

Моторист загина след катастрофа на Асеновградско шосе

41-годишният рокер се е блъснал в задницата на ТИР

Поредна катастрофа на Асеновградско шосе навръх 8-ми март. Ремонтиращият се републикански път Пловдив-Асеновград, станал известен с нарицателното „Пътят убиец“, взе поредна жертва днес.

В 14 часа на Спешния телефон 112 е получен сигнал за пътно - транспортно произшествие между Горни и Долни воден на Асеновградско шосе. По първоначални данни мотор Хонда се блъснал отзад в камион МАН. 41-годишният моторист, който е от Пловдив, е откаран в болница, където е починал. Товарният камион е на фирма, която работи по реконструкцията на Асеновградско шосе.

На местопроизшествието се извършва оглед от служители на Районното полицейско управление в Асеновград. Движението не е затруднено, съобщават от ОД на МВР-Пловдив.

» повече
16 Сеп, 2017

Обмислят завършването на Околовръстното шосе до Скобелева майка

Премиерът инспектира строителните дейности на Асеновградско шосе

Ремонтът върви с изпреварващ график

Възможността за изграждане на пътна връзка Асеновграско шосе - Скобелева майка - магистрала „Тракия“ обсъдиха на извънредна работна среща министър-председателят Бойко Борисов, кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и кметът на Асеновград Емил Караиванов. На срещата присъства и народният от ГЕРБ Атанас Ташков.

Те разгледаха на картата на Пловдив участъка от околовръстния път, който все още не е изграден и който е необходим за извеждане на движението на тежкотоварни автомобили от града.

От тук трябва да минама бъдещото трасе, което да свъврзва Асеновградско шосе със Скобелева майка„Строежът на пътя Пловдив-Асеновград върви с добри темпове. Като направиш нещо ново веднага се вижда старото, ненаправено. Околовръстното шосе е на повече от 40 години, а Пловдив е от градовете с най-голям икономически растеж и бизнесът, и ...

» повече
17 Авг, 2017

Кръгово на изхода за Околовръстното и локални платна на пътя-убиец за Асеновград, обяви премиерът

Борисов инспектира ремонта, който стартира миналата седмица

Правят и локални платна на магистралния път Пловдив-Асеновград, ще има отклонение за летището край Крумово и кръгово кръстовище на изхода за Околовръстното. Това обяви тази сутрин премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на място.

Припомняме, че строително-монтажните работи по разширяването на републиканския път стараха на 10 август. Рехабилитацията на пътя-убиец е чакана от години и се финансира по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“.

Според министър–председателят, Законът за обществените поръчки е забавил ремонта на Асеновградско шосе. Заради обжалвания на процедурата по ЗОП за реконструкцията на пътя, в последните две години той е взел нови жертви. Бойко Борисов се обяви за широк дебат и промени в закона.

Очаквайте подробности.

» повече