Общинското видеонаблюдение е помогнало за бързото разкриване на обира с взривения банкомат

Криминале

Стоянка Кънева

Директорът на Областната дирекция на МВР – Пловдив Атанас Илков заяви днес, че ключова роля в бързото разкриване на откраднатите чрез взривяване на АТМ в Тракия 215 000 лева са изиграли камерите в Пловдив.  Изявлението му бе направено по време на брифинг в Пловдив, който ви предадохме на живо във Facebook. На него бяха изнесени подробности по разкриване на престъплението.  Двама молдовски граждани са извършителите на обира от банкомат в ж.к. Тракия в Пловдив. Това съобщи главният комисар на МВР Младен Маринов на брифинг в града под тепетата. След наблюдаващия прокурор и главния секретар на МВР думата взе и шефът на пловдивската полиция.

Камерите, които Общината сложи на входно-изходните артерии, вече оправдават инвестицията и ни помогнаха много, заяви той. Припомняме, че по искане на Дирекцията администрацията инвестира във видеонаблюдението, което дари на полицията. Чрез него е установено откъде излизат престъпниците и в коя посока се насочва автомобилът им. Записите показали и регистрационните номера, установено е, че са откраднати наблизо  до взривения банкомат.

Автомобилът на престъпниците е бил открит в квартал "Славейков" в Бургас пак благодарение на такива камери. „По-късно установихме и самоличността на лицата. С тях е пътувало и младо момиче, също молдовка, без обаче да е знаела какво вършат те. Използвали са я за параван в случай, че бъдат спрени от органите на реда. Влезли са в България около 17-18 юни и са пребивавали в различни градове".

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.