Мъж загина при трудова злополука в индустриалната зона край Раковски

Криминале

Работник на 58 години е починал вследствие на трудово злополука тази сутрин, съобщиха от полицията. Тежкият инцидент се е случил в индустриалната зона край с. Стряма, а сигналът е получен около 8.45 часа.

Според първоначалната информация, по време на строителна дейност на сграда, двама работници се били издигнали с вишка, друг направлявал отдолу. През това време от около 10-метрова височина на сградата паднал панел и ударил вишката, след което затиснал работникът отдолу. Мъжът, на 58 години, загинал на място. Останалите двама, на 29 и 26 години, са откарани в болница.

Служители на РУ – Раковски са на мястото на произшествието. Извършва се оглед. Уведомена е Инспекцията по труда.

Двамата пострадали от инцидента в Стряма днес са били транспротирани в УМБАЛ "Свети Георги". При единия е имало съмнение за хематом на черния дроб, но той е изявил желание да не бъде хоспитализиран. Другият, 24-годишен, е приет в Клиниката по неврохирургия, където по спешност в момента го оперират – има счупен прешлен в областта на кръста. При постъпването си в клиниката пациентът е бил в съзнание и без опасност от парализа.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.