Подтепето

криминале

29 Юли, 2018

Мъж е прострелян в Кършияка

Издирват стрелеца

Млад пловдивчанин е ранен тази сутрин при стрелба в район „Северен“, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Към 7.30 ч. тази сутрин, на тел. 112, 33-годишен пловдивчанин съобщил, че на улица в кв. "Кършияка“, при слизане от автомобила си бил прострелян в краката от неизвестен. Мъжът е в болница, по първоначални данни не е сериозно пострадал.

Местопроизшествието е запазено, извършва се оглед.

По случая работят служители на Трето районно управление на полицията. Стрелецът се издирва.

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

09 Авг, 2018

Арменецът Сергей Харутунян, стрелял по охранител в Кършияка, остава в ареста

По делото е установено, че до сега той е осъждан три пъти

Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на Сергей Харутунян срещу мярката му за неотклонение „задържане под стража“,  взета от Окръжен съд – Пловдив, и потвърди оставането му в ареста.

Припомняме, че срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на 29.07.2018 г. в гр. Пловдив, като извършител, е  направил опит умишлено да умъртви  А. К., като изпълнителното деяние е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и желани от дейците обществено опасни последици и деянието е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116 ал.1 т. 9 вр. чл. 115 вр. чл. 18 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 от НК.

Харутунян е роден през 1990 година ...

» повече
02 Авг, 2018

Стрелбата срещу охранител в Кършиака - отмъщение заради побой през април (Обновена)

Единият от задържаните е осъждан 28-годишен арменец

Сергей Харутунян, един от обвинените за стрелбата в Кършиака по охранител преди няколко дни, бе докаран в съда днес. Очаква се срещу него да започне дело по обвинение в опит за предумишлено убийство. Днес по обяд съдът трябва да реши дали той да остане за постоянно в ареста.

Харутунян е роден през 1990 година в Ереван и е със средно образование. Осъждан е. Говори български език, но с акцент. По думите му работи, но без трудов договор. Защитникът му адв. Делчо Джубелиев заяви, че причината за случката е, че съучастникът на Сергей - Артур Осипян е бил пребит през април, което е поводът за конфликта.

Срещу Сергей е повдигнато обвинение за това, че на ...

» повече
31 Юли, 2018

Прокуратурата потвърди: Двама са в ареста за стрелбата по охранител в Кършияка

снимка: marica

Повдигнати са им обвинения за опит за предумишлено убийство, наказанието е 20 години или доживотен затвор

Задържаните са криминално проявени и са действали в период, в който са били в изпитателен срок

Двама души са задържани с прокуроско постановление по случая с ранения охранител в пловдивския район "Северен", който бе прострелян в краката, прибирайки се от работа в неделя сутринта. Разследването е в активна фаза, като са извършени огледи, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, съобщиха от Пловдивската окръжна прокуратура. До момента е установено, че става дума за умишлено престъпление, което е подготвяно отдавна. Вижте подробностите:

"След постъпване на 29.07.2018 г. на сигнал за стрелба с пострадал в кв. Кършияка в гр. Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура ...

» повече